Storbritannia:

Oppdaget gigantisk skjult narkofabrikk

Tre vietnamesere kunne potensielt tjent 36 millioner kroner hvis ikke politiet hadde oppdaget narkotikafabrikken.

MYE GRØNT: Cannabisplanter antas å ha blitt dyrket for å levere penger til en gjeng involvert i organisert kriminalitet. Foto: NTB
MYE GRØNT: Cannabisplanter antas å ha blitt dyrket for å levere penger til en gjeng involvert i organisert kriminalitet. Foto: NTB Vis mer
Publisert

En cannabisfabrikk med mer enn 3100 planter, som er antatt å ha en verdi på rundt 36 millioner kroner, er avdekket i Storbritannia.

Plantene var fordelt over tre etasjer i et nedlagt lagerbygg i Birmingham, England, skriver BBC.

Politiet mistenker at cannabisgeskjeften har vært drevet av en gjeng involvert i organisert kriminalitet.

Hadde gravd i en grøft

Politiet forteller til den regionale kveldsavisa Express and Star at narkofabrikken de har avdekket skal være en av de største de har funnet på flere måneder.

- Det var et virkelig omfattende oppsett. Det er ikke det aller største vi har sett, men absolutt i toppsjiktet når vi snakker om størrelse, sier Mike Hall, som jobber med å destruere cannabis, til BBC.

AVBRUTT: Raneren tror han er alene i cannabisutsalget, men en stille alarm stikker kjepper i hjulene for det potensielle utbyttet. Video: CNN Vis mer

Droneopptak som politiet har delt på Twitter viser to personer som flykter fra stedet - og øyeblikket der politiet arresterer dem.

I tillegg fant politiet ut av strømforsyningen var blitt koblet om for å drive det omfattende lys- og avtrekkssystemet. Det skriver West Midlands-politiet i en pressemelding.

Dessuten hadde de gravd ei grøft i veien for å koble seg til strømnettet, opplyser politiet.

Ble tipset

Tre vietnamesiske menn på henholdsvis 26, 36 og 36 år ble arrestert i forbindelse med politiets aksjon og seinere siktet for cannabisdyrkning.

Alle tre antas å ha oppholdt seg ulovlig i landet.

Det var etter tips fra publikum at politiet brøyt seg inn på lageret og avdekket den gigantiske cannabisfabrikken.

BBC skriver at alle tre måtte møte i retten ved rettslokalet Birmingham Magistrate's Court fredag 7. januar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer