Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oppdaget hjemmelaget bombe på Voss

10 kilo dynamitt funnet i garasje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sprengstoffet ble funnet tidligere i dag, under en ransaking av en bolig i Gjernesvegen på Voss, melder Bergens Tidende.

- Det er snakk om ti kilo dynamitt som ble funnet i en garasje. Det ble funnet både sivilt og militært sprengstoff, opplyser operasjonsleder Preben Wallestad i Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

Sprengstoffet blir betegnet som ustabilt, og politiet betegner det som en hjemmelaget bombe. I natt jobber politiets bombegruppe og sprengstoffeksperter fra forsvaret på stedet.

Huset der sprengstoffet ble funnet, og seks andre boliger er evakuert. Beboerne ble nå innlosjert på hotell.

- Sprengstoffet ble fjernet klokken 00.16. Garasjen er sikret og dynamitten er kjørt bort. Politiet bombegruppe har erklært området for sikkert og veien er åpnet. De evakuerte får flytte tilbake, opplyser Wallestad til NTB.

Han kan ikke si noe mer om hvorfor huset ble ransaket eller om noen er pågrepet i saken.

- Jeg må henvise til Voss lensmannskontor som håndterer denne saken. De vil kunne svare på dette fredag morgen, sier Wallestad.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling