Oppdaget isbjørn på Svalbard med nylontau rundt halsen

- Han så ikke plaget ut, men man vet aldri.

SØPPEL PÅ SVALBARD: Svein Wik tok for noen uker siden dette bildet på Svalbard av en isbjørn med nylontau rundt halsen. Sysselmannen forsøker nå å lokalisere isbjørnen så tauet ikke gjør noe skade på dyret. Foto: Svein Wik
SØPPEL PÅ SVALBARD: Svein Wik tok for noen uker siden dette bildet på Svalbard av en isbjørn med nylontau rundt halsen. Sysselmannen forsøker nå å lokalisere isbjørnen så tauet ikke gjør noe skade på dyret. Foto: Svein Wik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Naturfotograf Svein Wik var nylig på en tre uker lang tur til Svalbard. To av disse ukene tilbrakte han om bord båten «Arctica II». Da oppdaget han en isbjørn i Woodfjorden med et nylontau rundt halsen. Det skriver Svalbardposten.

- Det er litt skremmende å se. Jeg har vært på Svalbard en rekke ganger tidligere, men har ikke sett like mye søppel før, sier Wik til Dagbladet.

Hvert år dør det alt fra reinsdyr til fugler på Svalbard på grunn av forsøpling. Ifølge Svalbardposten blir det hvert år ryddet 150 kubikkmeter med søppel fra strendene på Svalbard. 

Denne isbjørnen som Wik fikk tatt bilde av skal ikke ha sett plaget ut, men han mener det kan være et spørsmål om tid.

- Isbjørnen så veldig sprek og uskadd ut, men det var en ungbjørn som vokser fort hvis den spiser godt. Da kan nylontauet fort skade isbjørnen, sier han.

- Spørsmålet er hva som skjer med bjørnen om den kommer over et kadaver og legger på seg mye over kort tid. Tråden kan skjære seg ytterligere inn i halsen, bekrefter Eigil Movik, seniorrådgiver hos Sysselmannen på Svalbard til Svalbardposten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer