Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oppdaget knøttliten dino

Den under kiloen tunge tassen kan ha spist insekter og småkryp.

DINOTASS: Forskere har oppdaget en liten dinosaur som levde i Nord-Amerika. Illustrasjon: Dinosaur Institute, Natural History Museum of Los Angeles County
DINOTASS: Forskere har oppdaget en liten dinosaur som levde i Nord-Amerika. Illustrasjon: Dinosaur Institute, Natural History Museum of Los Angeles County Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Den minste dinosauren funnet i Nord-Amerika veide under én kilo og var bare litt over en halvmeter lang, skriver Forskning.no.

Ifølge forskningsmagasinet har forskere ved Natural History Museum of Los Angeles County studert fossiler som ble funnet i Colorado på 1970-tallet, og har funnet rester av en bitteliten dinosaur.

Resultatene fra studien er publisert i det siste nummeret av tidsskriftet The Proceedings of the Royal Society B: Biological Sciences.

Den vesle dinosauren har fått navnet Fruitadens haagarorum og stammer fra sent i juratiden, som varte fra mellom 200 og 146 millioner år tilbake i tid.

Forskerne mener skapningen var en planteetende landøgle, men tror også den kan ha spist insekter og småkryp.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media