Oppdaget lovbrudd ved hver femte arbeidsplass

LOs sommerpatrulje fant brudd på arbeidsmiljøloven ved 1 107 arbeidsplasser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sommerpatruljen, som for 29. året har sjekket arbeidsforholdene ved steder der ungdom har sommerjobb, finner nå grunn til å understreke at ungdom har de samme rettighetene i arbeidslivet som alle andre.

Totalt ble 5 890 arbeidsplasser landet rundt kontrollert i løpet av tre sommeruker. Det ble avdekket lovbrudd ved 1 107 av dem, en liten økning fra i fjor, viser de endelige tallene.

Det tilsvarer omtrent 20 prosent av alle arbeidsplassene som ble kontrollert.

- De aller fleste arbeidsgivere ønsker å drive etter boka, men mange har for liten kunnskap om lovverket, sier ungdomsrådgiver i LO, Kent Rune Pedersen.

Manglende arbeidskontrakt er ett av lovbruddene som hyppigst ble avdekket. I år har også brudd på overtidsreglene seilt opp som et av de vanligste bruddene, med 26,9 prosent av 1 524 brudd.

- Vi ser at det er mange unge arbeidstakere som jobber veldig mye, særlig i serveringsbransjen. Overtid skal være unntaket, og ikke regelen. Og arbeidstakere under 18 år har ikke lov til å jobbe overtid i det hele tatt, sier Pedersen i en pressemelding.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer