TO DREPT : En tenåringsgutt og en kvinne er funnet døde i Ljungsbro like ved Linköping sør for Stockholm. Foto: Jonas Ekströmer / NTB scanpix
TO DREPT : En tenåringsgutt og en kvinne er funnet døde i Ljungsbro like ved Linköping sør for Stockholm. Foto: Jonas Ekströmer / NTB scanpixVis mer

Oppdaget mann og to gutter i kjelleren sin

Samboerpar klarte å redde den ene gutten. Den andre ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinne i 50-årene og en tenåringsgutt ble natt til i dag slått i hjel i Ljungsbro nord for Linköping i Sverige, melder svenske medier.

Opptakten til drapet skal ha vært svært dramatisk.

Politiet ble varslet i 2-tiden i natt av en kvinne. Hun fortalte at hun hadde hatt innbrudd i boligen sin, en villa i Ljungsbro.

En mann og to tenåringsgutter skal ha befunnet seg inne i kjellerdelen av bygget, har hun forklart, ifølge Aftonbladet.

Reddet en Kvinnen havnet i håndgemeng med mannen som hadde tatt seg inn i kjelleren hennes. Kort tid etter kom kvinnens samboer ned i kjelleren og sammen klarte paret ifølge politiet å redde en av de to guttene. Foreløpig er det mye som er uklart i hendelsesforløpet, men de to guttene kan ikke ha vært sammen med mannen av fri vilje.

Ifølge politiet kom mannen som hadde tatt seg inn i kjelleren seg unna med den andre av de to guttene.

Han slepte så med seg gutten noen hundre meter. Gjennom et vindu oppdaget en annen kvinne at det var noe som ikke var som det skulle. Sammen med samboeren sin løp hun ut for å hjelpe gutten.

Mannen som slepte med seg tenåringsgutten skal da ha blitt voldsom. I  et basketak som oppsto døde gutten, som var født i 1998, og denne kvinnen som var i 50-årene. Kvinnens samboer ble hardt skadd og fraktet til sykehuset.

De to skal ha blitt drept med et jernrør.

Psykiatri Bare to minutter senere pågrep politiet gjerningsmannen like ved drapsåstedet.

Han er i starten av 30-årene, og trolig var trolig psykotisk da drapene skjedde.

- Mye tyder på at det er en person som ikke er i form, sier politiets spaningsleder Jan Staaf, ifølge Expressen.

Guttene og gjerningsmannen skal ha visse bånd til hverandre, men hvilke har politiet ikke gått ut med så langt.

OPPDAGET TRE PERSONER I KJELLEREN:  Et samboerpar oppdaget en mann og to gutter i kjelleren sin natt til i dag. De klarte å redde den ene gutten, mens den andre ble drept. 

Foto: Jonas Ekströmer / NTB scanpix
OPPDAGET TRE PERSONER I KJELLEREN: Et samboerpar oppdaget en mann og to gutter i kjelleren sin natt til i dag. De klarte å redde den ene gutten, mens den andre ble drept. Foto: Jonas Ekströmer / NTB scanpix Vis mer