Oppdaget rotte i cockpit

Fryktet den skulle gnage i stykker viktige kabler på charterflyet.

Skadedyr: Det var på et fly fra selskapet Thomas Cook at en pilot oppdaget en rotte i cockpit på en flyvning mellom Gatwick i London og Pafos på Kypros. Foto: Scanpix
Skadedyr: Det var på et fly fra selskapet Thomas Cook at en pilot oppdaget en rotte i cockpit på en flyvning mellom Gatwick i London og Pafos på Kypros. Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flyet fra det britiske selskapet Thomas Cook var på vei fra Gatwick-flyplassen i London til Pafos på Kypros da en av pilotene oppdaget en rotte som løp rundt i cockpiten sist søndag.  

Fant den ikke Britiske Daily Mail skriver at flyet landet trygt på Kypros, men at passasjerer som skulle være med tilbake til Storbritannia ble forsinket med et døgn.  

For å finne rotta måtte flyet gjennomgå en grundig sjekk, men søket var uten hell. Cockpit ble også undersøkt grundig i frykt for at rotta hadde gnagd på kabler til viktige instrumenter.  

- Flyet har et alarmsystem som gjør pilotene oppmerksomme på om det skjer brudd i kabler, noe som ville vist seg som et blinkende lys i cockpit. Om det hadde hendt ville de blitt omdirigert til nærmeste flyplass, sier en talsmann for det britiske Luftfartstilsynet.  

Sjeldent gnagere om bord Hun sier videre at de ofte får rapporter om kakerlakker om bord på fly, men sjelden rotter.

- Sikkerhetsrutiner blir utført, og det eneste flyselskapene kan gjøre for å unngå dette på best mulig måte er å holde flyene sine rene.  

Passasjerer som ventet på å fly tilbake sist søndag, måtte smøre seg med tålmodighet og vente til neste dag. Thomas Cook kunne bare beklage hendelsen.  

- Alle forsinkelser med våre flyginger er beklagelig. Det blir heldigvis ikke gjort mange funn av gnagere om bord. Flyet ble grundig sjekket på Kreta før det tok av, og igjen da det landet på Gatwick. Det var aldri noen fare for besetningen eller passasjerer om bord på flyet, sier en talsmann for selskapet.