Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset

Oppdaget rutinesvikt ved institusjon

Mistenkte smitte - var på jobb i tre timer før vedkommende ble sendt hjem.

RUTINESVIKT: Lillestrøm kommune melder søndag at de oppdaget en rutinesvik tidligere denne uka. En som mistenkte coronasmitte, ble ikke umiddelbart sendt hjem fra jobb. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
RUTINESVIKT: Lillestrøm kommune melder søndag at de oppdaget en rutinesvik tidligere denne uka. En som mistenkte coronasmitte, ble ikke umiddelbart sendt hjem fra jobb. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Lillestrøm kommune melder søndag at de har avdekket en rutinesvikt på Skedsmotun bo- og behandlingssenter.

Det gjelder at en person som mistenkte coronasmitte, ikke straks ble sendt hjem fra jobb. Personen skal ha vært på jobb i tre timer før vedkommende ble sendt hjem.

Kommunen opplyser at de ser svært alvorlig på saken. Tilfellet skal ha skjedd i uka som gikk.

Avviket er rapportert og blir fulgt opp. Smitteoppsporing skal være gjennomført, og kommunen vet hvem den ansatte var i kontakt med.

- Vi jobber nå med å isolere Skedsmotun ytterligere. Post 5 er nå stengt, og isolert fra resten av sykehjemmet. Vi har stengt for besøk utenfra, heter det i uttalelsen.

Fra før er det kjent at åtte beboere og ni ansatte ved institusjonen er smittet av coronaviruset. Om dette har noen sammenheng, opplyses ikke.

Onsdag døde en beboer ved senteret.

Ordfører Jørgen Vik sier til Dagbladet at han har bedt om at alle avvik skal meldes til kriseledelsen i kommunen.

Han opplyser til Dagbladet at den ansatte var på samme avdeling som det tidligere er påvist smitte.

Hele Norges coronakart