Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oppdaget tolv meter dypt synkehull under senga

- Barnabarna lekte like ved, de kunne blitt slukt.

PLUTSELIG: En kvinne i Guatemala City fikk plutselig et tolv meter dypt synkehull under senga. Foto: Johan Ordonez/AFP/Scanpix
PLUTSELIG: En kvinne i Guatemala City fikk plutselig et tolv meter dypt synkehull under senga. Foto: Johan Ordonez/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Inocenta Hernandez trodde hun hørte en eksplosjon utenfor huset sitt i Guatemala City. Hun løp ut for å finne ut hva som hadde skjedd, men til sin forskrekkelse skjønte hun at lyden ikke kom utenfra, men fra huset sitt.

- Vi trodde det var en gasseksplosjon hos naboen eller at det var en kollisjon utenfor. Vi stormet ut, men så ingenting. Da kom en mann bort til oss og fortalte at bråket kom fra mitt hus, sier Inocenta Hernandez.

Inocenta og de andre familiemedlemmene søkte gjennom huset, helt til de fant et stort svart hull under senga.

En reporter fra AFP besøkte den 65 år gamle kvinnen og fikk se hullet. Nyhetsbyrået skriver at synkehullet er en meter bredt og tolv meter dypt.

Inocenta er nå lykkelig over at ingen falt ned i synkehullet som plutselig oppsto midt i hennes eget hjem.

- Jeg takker gud for at det bare er materielle skader, fordi barnabarna mine løp rundt i huset og lekte like ved senga der synkehullet kom, sier 65-åringen.

Synkehullet under senga til Inocenta er imidlertid ingenting sammenlignet med hva Guatemala City har opplevd tidligere. I fjor sommer forsvant plutselig bakken under en treetasjers bygning. Synkehullet var 30 meter i diameter og 60 meter dypt.

I 2007 var det enda verre. Da slukte et 150 meter dypt synkehull et tjuetalls bygninger. Tre mennesker mistet livet. 

Grunnen til at Guatemala City har problemer med synkehull er den er bygget på pimpstein, som dannes under lavautbrudd.

- Pimpsteinen er løs, den har ikke hardnet til stein ennå. Den lar seg lett erodere, spesielt av raskt rennende vann, har geolog Sam Bonis forklart.

2007: Dette synkehullet drepte tre mennesker og slukte 20 hus da det plutselig kollapset i 2007. Foto: Daniel LeClair/Reuters/Scanpix
2007: Dette synkehullet drepte tre mennesker og slukte 20 hus da det plutselig kollapset i 2007. Foto: Daniel LeClair/Reuters/Scanpix Vis mer