Oppdaget tre nye dyrearter på dette øde og isolerte stedet

- Spissen av Cape Melville er en skjult verden. Å finne disse nye artene der har vært en oppdagelse for livet.

ISOLERT VERDEN: 
Sammen med et filmteam fra National Geographic reiste en gruppe forskere tidligere i år til fjellkjeden Cape Melville på Cape York-halvøya i Australia. I løpet av ekspedisjonen oppdaget de tre helt nye dyrearter. Foto: Conrad Hoskin/Reuters/Scanpix
ISOLERT VERDEN: Sammen med et filmteam fra National Geographic reiste en gruppe forskere tidligere i år til fjellkjeden Cape Melville på Cape York-halvøya i Australia. I løpet av ekspedisjonen oppdaget de tre helt nye dyrearter. Foto: Conrad Hoskin/Reuters/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En ekspedisjon til en isolert og øde del av Australia ga oppsiktsvekkende, nye funn.

Sammen med et filmteam fra National Geographic reiste en gruppe forskere tidligere i år til fjellkjeden Cape Melville på Cape York-halvøya i Australia. I løpet av ekspedisjonen oppdaget de tre helt nye dyrearter - en frosk, en øgle og en gekko.

- Spissen av Cape Melville er en skjult verden. Å finne disse nye artene der har vært en oppdagelse for livet. Jeg er fortsatt forbløffet over det, sier en av forskerne, Conrad Hoskin i en pressemelding fra James Cook University i Australia.

- Vært der i all tid Ifølge The Daily Telegraph tror forskerne at de nyoppdagede dyrene er eldgamle. Hoskin tror dyrene har levd isoleret i Cape Melville-området i årtusener, og kanskje til og med opp mot en million år.

FROSK: Frosken har fått navnet Cophixalus petrophilus. Foto: Conrad Hoskin/Reuters/Scanpix
FROSK: Frosken har fått navnet Cophixalus petrophilus. Foto: Conrad Hoskin/Reuters/Scanpix Vis mer

- Vi snakker om dyr som er gamle. De har vært rundt i regnskogen i Gondwana - en regnskog som har vært der i all tid, sier Hoskin ifølge The Daily Telegraph.

Forskerne tror det fortsatt gjenstår flere oppdagelser i den isolerte fjellkjeden.

- De regner med å finne flere hemmeligheter ved framtidige ekspedisjoner, skriver Videnskab.dk.

Skal tilbake Forskerne fløy inn i det isolerte området med helikopter, og ekspeditionen varte i bare fire dager, ifølge The Daily Telegraph - men forskerne har store planer om å returnere, ifølge avisa.

ØGLE: Øgla har fått navnet Saproscincus saltus. Foto: Conrad Hoskin/Reuters/Scanpix
ØGLE: Øgla har fått navnet Saproscincus saltus. Foto: Conrad Hoskin/Reuters/Scanpix Vis mer

Conrad Hoskin sier at han da har forventninger om å finne enda flere nye dyrearter - muligens fugler, andre krypdyr, planter og pattedyr.

- Om vi finner et pattedyr er det helt utrolig, sier Hoskin til The Daily Telegraph.

GEKKO: Gekkoen har fått navnet Saltuarius eximius. Den er omlag 20 centimeter lang, og gjemmer seg i klippene om dagen, men kommer fram om natta for å jakte. Foto: Conrad Hoskin/Reuters/Scanpix
GEKKO: Gekkoen har fått navnet Saltuarius eximius. Den er omlag 20 centimeter lang, og gjemmer seg i klippene om dagen, men kommer fram om natta for å jakte. Foto: Conrad Hoskin/Reuters/Scanpix Vis mer