Oppdal slår tilbake med høy harry

OPPDAL (Dagbladet): - Dette er en fest som tvinger seg fram, sier Oppdals mest kjente friidrettstrener, Kjell Arve Husby. På lørdag arrangerer oppdalingene århundrets «EPA-fest med harry- kultur» - et humoristisk oppgjør med meningene til Røkke-arkitekten Finn Sandmæl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Finanskjendis og hyttebygger Kjell Inge Røkke - mannen som bygger Oppdals største hyttepalass gjennom tidene - er selvsagt invitert til bygdefesten.

Arkitekt Finn Sandmæl er, som det heter, arkitekten bak det hele, gjennom sine provoserende uttalelser om at vanlige hyttefolk er «EPA-turister» som «bare legger igjen søppel», og at utestedene på Oppdal tilbyr «harry-kultur, med kasting av øl og greier».

- Det går ikke an å ta noen seriøs debatt om Sandmæls meninger. Vi vil i stedet møte påstandene hans med humor og ironi, forteller Kjell Arve Husby til Dagbladet. Under festen trør han til som assisterende juryformann, under kåringen av «Oppdals mest oppdalske oppdaling».

Buljong og pæsj

- Bygdene trenger hjelp utenfra. De er ikke vant til å gjøre det selv, sa arkitekt Finn Sandmæl da denne debatten raste for et par uker siden.

Finn Sandmæl, som selv har ei svær hytte i Oppdal, er de nyrikes arkitekt. Han mener bygdene trenger kapitalsterke hyttebyggere. Nå må han oppleve at festglade oppdalinger blant annet inviterer til natursti, med en oppgave: Finn Sandmæl! - Det blir servering av buljong og pæsj (pølser, Dagbladets anm.), kan Kjell Arve Husby opplyse videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer