Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Oppdatering for Volkswagens juksebiler klar i neste uke

Volkswagen vil trolig i løpet av neste uke ha klar et førsteutkast til en programvareoppdatering som skal rette opp i utslippsjukset på selskapets biler.

KOMMER MED OPPDATERING: Volkswagen har sagt til amerikanske miljømyndigheter at de vil ha klar en oppdatering til sine biler i neste uke. Foto: Ronny Hartmann / AFP / NTB scanpix
KOMMER MED OPPDATERING: Volkswagen har sagt til amerikanske miljømyndigheter at de vil ha klar en oppdatering til sine biler i neste uke. Foto: Ronny Hartmann / AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det amerikanske miljødirektoratet (EPA) opplyser at Volkswagen har sagt at de vil overlevere en oppdatering til dem i neste uke, som vil forsøke å rette opp i den ulovlige programvaren.

Oppdateringen må godkjennes av amerikanske myndigheter før den kan tas i bruk på biler i USA.

Volkswagen har innrømmet at opptil 11 millioner av deres biler er utstyrt med programvare som har sørget for at bilene viser lavere utslipp under testprosedyrer enn det som er reelt.

Under en høring i den amerikanske kongressen torsdag hevdet Volkswagen-sjef i USA Michael Horn at det kun var en liten gruppe ingeniører i selskapet som sto bak jukset, og at ledelsen ikke var kjent med det.

I forkant av høringen hadde Horn sendt ut en skriftlig unnskyldning. Han opplyste også at Volkswagen har trukket tilbake en søknad om godkjennelse av noen 2016-modeller for salg i USA.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!