Oppdaterte Facebook med informasjon om redningsarbeidet

Helsearbeider brøt taushetsplikten, og lekket informasjon på Facebook. Rådmannen i Porsanger reagerer kraftig.

SKREV PÅ FACEBOOK: Ni ungdommer fra Hammerfest var savnet på fjellet ved Billefjord i Porsanger. Seks ble funnet i live, tre mått gi tapt til kulda og vinden. Mens redningsarbeidet pågikk, gikk en helsearbeider ut på Facebook og ppdaterte siste nytt - lenge før politiet gikk ut med opplysningene. Rådmannen i Porsanger reagerer kraftig på dette. Foto: Petter Vatn/Finnmark Dagblad
SKREV PÅ FACEBOOK: Ni ungdommer fra Hammerfest var savnet på fjellet ved Billefjord i Porsanger. Seks ble funnet i live, tre mått gi tapt til kulda og vinden. Mens redningsarbeidet pågikk, gikk en helsearbeider ut på Facebook og ppdaterte siste nytt - lenge før politiet gikk ut med opplysningene. Rådmannen i Porsanger reagerer kraftig på dette. Foto: Petter Vatn/Finnmark Dagblad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Natt til fredag lette redningsmannskaper i Porsanger etter de ni ungdommene som forsvant på fjellet etter en scootertur. Seks ble funnet i live, mens Andreas Jensen Hermo, Stian Johansen og Mats Larsen måtte gi tapt for kulda og vinden.

Mens redningsarbeidet pågikk, sendte en ansatt ved Porsanger helsetun ut melding om arbeidet på Facebook, skriver avisa Ságat.

Kvinnen var tilknytta krisebemanningen, og hadde tilgang på kontinuerlig informasjon om det pågående redningsarbeidet. Kvinnen skal ha postet et innlegg på et Facebookforum om at to av de savnede var funnet, lenge før politiet gikk ut og bekreftet opplysningene.

Dette har fått rådmannen i kommunen til å reagere kraftig.

 - Dette hadde ingenting der ute å gjøre. Vedkommende på jobb hadde ansvar for dem som var savnet, og skulle ikke drive med Facebook eller tilsvarende. Jeg anser dette for å være uvitenhet og dumskap, mer enn at det var en bevist handling, sier rådmann Gunnar Lillebo til Dagbladet.

Kvinnen skal også ha kommet med uriktig informasjon om hvor de to overlevende skulle fraktes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer