- Oppdra færre barn og flere griser

Men nå forbyr Kina truende slagord og toner ned ettbarnspolitikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Propaganda for ettbarnspolitikken i Kina, som ble innført på 70-tallet, har i til dels sterke ordelag fortalt kinesiske familier at de kun skal få ett barn. Nå har landet bestemt seg for å tone ned noen av slagordene for at de skal virke mindre truende, skriver BBC.

Flere umoderne og stygge slagord som «enda en baby betyr enda en grav», og mer humoristiske som «oppdra færre barn og flere griser», blir nå stemplet som lavkvalitets slagord og byttet ut.

Ifølge det kinesiske statlige nyhetsbyrået Xinhua blir en liste på 190 nye slagord presentert i stedet. Kinesiske myndigheter ønsker å innføre de snillere slagord for å få større forståelse blant befolkningen for ettbarnspolitikken. Slagordene som nå byttes ut, er ofte brukt av lokale myndigheter, som har ansvaret for å håndheve at politikken følges.

Derfor blir det slutt på å fortelle kineserne at «hus blir ødelagt og kuer konfiskert hvis ikke kravene om abort møtes». Myndighetene foreslår i stedet slagord som «moder jord er for sliten til å få flere barn» og «både gutter og jenter er i foreldres hjerter».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer