Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oppdrettsselskaper saksøkt for prisfiksing

Flere norske oppdrettsselskaper er saksøkt for milliarder i Canada.

SAKSØKT: En rekke norsker oppdrettsselskaper er saksøkt for prisfiksingssamarbeid i Canada. Foto: Illustrasjonsfoto
SAKSØKT: En rekke norsker oppdrettsselskaper er saksøkt for prisfiksingssamarbeid i Canada. Foto: Illustrasjonsfoto Vis mer

Ifølge den statlige nyhetskanal i Canada, CBC er en rekke norsker oppdrettsselskaper saksøkt for prisfiksingssamarbeid i Canada.

Selskapene som navngis av nyhetskanalen er Mowi, Lerøy og Grieg Seafood, i tillegg til et antall av deres amerikanske og kanadiske datterselskaper, skriver Fiskeribladet.

Alle selskapene nekter skyld, ifølge CBC.

- Jeg tror virkelig at vi må kjempe mot disse store virksomhetene som utnytter folk, sier aktivisten Irene Breckon i et intervju med nyhetskanalen.

I 2019 ble de samme selskapene saksøkt i USA for prisfiksingssamarbeid.

CBC skriver at selskapene kan få et massesøksmål på 500 millioner kanadiske dollar for anklagene om prisfiksing i Canada. Dette tilsvarer cirka 3,4 milliarder norske kroner.

Søksmålet som nå står ble sendt inn til en føderal domstol i Toronto, etter at selskapene også ble saksøkt i USA i fjor.

TUNGT KJÆLEDYR: Samson veier 12,7 kilo og er 121 cm lang. Han har 70 000 følgere på Instagram og omtales som New Yorks største katt. Video: Jonathan Zurbel Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media