Oppfattes som to personer

TRONDHEIM (Dagbladet): Etter at alle aktoratets og forsvarets vitner har uttalt seg om giftdrapstiltalte Terje Wiik, framtrer han som en omsorgsfull person offisielt, men som noe helt annet av andre som kom ham nærmere inn på livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har vridd hjernen for å skjønne det som har skjedd. Jeg har forsøkt å finne den minste ting som kunne ha «avslørt» ham tidligere, men jeg kan ikke komme på noe, sa en venn og kollega gjennom 16 år om drapstiltalte Terje Wiik i retten i går. Wiik var forlover til denne vennen for flere år siden.

Nevnte ikke avdøde

Vennen sa at han hadde snakket med Wiik på telefonen bare et par dager før Inger Lise Bakken døde. Wiik hadde ikke med et ord nevnt at hun engang var syk. Vennen fikk derfor sjokk da han seinere ble informert om at Wiik var arrestert for å ha drept henne og at han hadde tilstått å ha gitt henne gift.

- Jeg vurderte Wiik som en mann med høy moral og stor omsorg for andre, sa vennen i sitt vitneprov.

Dette står i sterk kontrast til den oppfatningen blant annet avdødes søster og en tidligere kjæreste av Wiik hadde av ham. Det er heller ingen tvil om at Inger Lise Bakken var livredd ham.

Psykiaterforklaring

Mandag skal rettspsykiaterne Michael Setsaas og Andreas Hamnes legge fram de psykiatriske undersøkelsene av Terje Wiik. Deres konklusjoner om drapstiltaltes personlighet vil få avgjørende betydning for en eventuell sikring.

Forsvareren, advokat Christian Wiig, gjorde det klart at han vil be om lukkede dører under rettspsykiaternes forklaring. Dette går aktoratet imot.