PRESSET: Algeriske spesialstyrker, også kalt kouksoul, skal ha følt seg presset til å slå til mot de siste gisseltagerne. Det meldes nå om at militæraksjonen er over. Bildet er fra en øvelse med spesialstyrkene i 2007.  Arkivfoto: REUTERS/ Louafi Larbi/NTB-Scanpix
PRESSET: Algeriske spesialstyrker, også kalt kouksoul, skal ha følt seg presset til å slå til mot de siste gisseltagerne. Det meldes nå om at militæraksjonen er over. Bildet er fra en øvelse med spesialstyrkene i 2007. Arkivfoto: REUTERS/ Louafi Larbi/NTB-ScanpixVis mer

- Oppfattet det som gisseltakerne var i ferd med å begå kollektivt selvmord

Algeriske spesialstyrker skal ha grepet inn da de siste gisseltagerne begynte å henrette gisler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den algeriske avisa el Watan melder at den militære operasjonen mot gisseltakerne er avsluttet.

Den skal ha fått et svært tragisk utfall: Sju gisler ble henrettet før spesialstyrkene fra hæren klarte å gripe inn, skriver avisa. Samtidig skal 11 av terroristene ha blitt drept i tilslaget.

«Ifølge våre kilder forsøkte terroristene på fredag å sabotere gassanlegget ved å starte en brann, men brannen i en av rørledningene kom raskt under kontroll. I løpet av lørdag morgen hadde gisseltakerne mistet alt håp om å unnslippe med de gjenværende gislene og begynte å henrette noen av dem. Dette presset hærstyrkene til å gripe inn», skriver avisa.

- Kollektivt selvmord De algeriske spesialstyrkene skal ha oppfattet det som gisseltakerne var i ferd med å begå kollektivt selvmord da soldatene slo til.

Opplysningene stammer fra det El Watan kaller «offisielle kilder» som varsler en pressekonferanse senere i dag.

Samtidig kommer det meldinger om at flere gisler skal ha blitt reddet ut i live. Mye er derfor ennå uklart.

UD bekrefter ikke Kommunikasjonsrådgiver Kjetil Elsebutangen ved Utenriksdepartementet bekrefter ikke opplysningene fra den algeriske avisa el Watan om at gisselsituasjonen i In Amenas skal være over.

- Jeg har ikke noen ny informasjon jeg kan gå ut med nå. Det jeg kan si er at vi sitter på en god del informasjon, men vi har ikke anledning dele den med mediene foreløpig, sier Elsebutangen til Dagbladet.

Situasjonen for de seks nordmennene det ikke har kunnet bli gjort rede for, er fortsatt uavklart.

Den algeriske nyhetsbyrået APS skriver også at gisselsituasjonen nå er over.

Sprikende meldinger Ifølge Sky News melder APS om at 16 av gislene nå er reddet. Ifølge Reuters er to av disse amerikanere, to av dem er tyskere og én av dem portugisisk.

Nasjonaliteten til de elleve andre er foreløpig ikke kjent.