UBÅT-MYSTERIET: Den danske oppfinneren Peter Madsen er siktet for drap på den 30 år gamle journalisten Kim Wall. Madsen har nektet skyld for uaktsomt drap, og sagt at han var alene da ubåten gikk under klokka 11.00 fredag utenfor København. Video: NTB Scanpix Vis mer

Oppfinner Peter Madsen soner i full isolasjon:
- Det viktige nå er at sannheten kommer fram

- Samarbeider med politiet og håper på å bli løslatt, sier forsvarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet): Fra sin ni kvadratmeter store fengselscelle i Vestre Fengsel i København følger den drapssiktede ubåt-oppfinneren Peter Madsen TV-sendingene som omhandler drapssaken han selv er hovedpersonen i, skriver Expressen.

Madsen ble fengslet den 12. august - et drøyt døgn etter at den svenske journalisten Kim Wall var blitt meldt savnet.

Soner i isolasjon

I går skrev flere danske medier at Madsen allerede før dette første fengslingsmøtet skal ha sagt til politiet at Wall var død etter en ulykke om bord i ubåten. Danske påtalemyndigheter mener Madsen drepte Wall.

Levningene av den 30 år gamle journalisten ble først funnet 21. august. Liket manglet både hode, bein og armer, og de øvrige kroppsdelene er fortsatt ikke funnet.

Madsen soner i full isolasjon. Han ble varetektsfengslet i 24 dager, og fengslingsmøtet ble holdt for lukkede dører. Det er lite av hva som kom fram der, som er lekket i mediene.

- Uskyldig

Ifølge sin forsvarer Betina Hald Engmark har Madsen selv bedt om å få sone i isolasjon.

- Hva tenker han om måten han blir framstilt på i nyhetene?

- Han gir inntrykk av at hans egen situasjon ikke er så viktig. Det viktige nå er at sannheten kommer fram, sier advokaten ifølge Kvällsposten.

Til danske BT forteller Engmark at hun snakker med Madsen hver eneste dag.

- Min klients innstilling er fremdeles at han er uskyldig i henhold til det han er siktet for. Han samarbeider med politiet pg håper å bli løslatt, sier hun til Kvällsposten.

UBÅTMYSTERIET: I en pressekonferanse mandag morgen bekreftet etterforsker Jens Møller ved Københavnspolitiet at DNA-en på overkroppen av liket matcher Kim Walls DNA. Video: AP Vis mer