Anders Lian:  Opplever stor suksess med Sintef Venture. Foto Thor Nielsen, Sintef.
Anders Lian: Opplever stor suksess med Sintef Venture. Foto Thor Nielsen, Sintef.Vis mer

Oppfinnere og ansatte deler 100 millioner

Sintef har gjennomført to kjempesalg på to uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Når brønnteknologiselskapet Resman selges til Nordic Capital for over én milliard kroner og tyske Dräger betaler 500 millioner kroner for GasSecures trådløse gassdetektorer, kan Anders Lian i Sintef bestille Budapest-kake fra Lund Bakeri & Conditori i Kyrksæterøra.

Liv laga - Slike salg bekrefter at selskapene som springer ut fra Sintef-miljøene er liv laga, sier Sintef Venture-sjefen til Finansavisen.

Før jul ble dessuten eDrilling Solutions, som har en boresimulator og planleggingsverktøy, solgt til HitecVision-eide Teresoft.

- Til sammen har vi frigjort rundt 150 millioner kroner. Gevinsten fordeles med én tredjedel på venturearmen, én tredjedel på fagmiljøene og én tredjedel til oppfinnerne, sier Lian til Finansavisen.

Vil kommersialisere forskning og utvikling I 2001 besluttet Sintef å opprette en TTO (Technology Transfer Office) for å kommersialisere forskning og utvikling. Samtidig ble Sintef Venture etablert, skriver Finansavisen.

- I fjor sørget vi for mer krutt i kassen gjennom å etablere et nytt fond på 209 millioner kroner hvor også Det Europeiske Investeringsfondet og Sparebank 1 SMN gikk inn med kapital, forteller Lian.

Flere nyheter Professor kritisk til matvarekjedenes makt
Fare for kunstig høye priser

Ungdomspartiene krever søndagsåpne butikker snarest