OFFENTLIG BURSDAG:  På telefonkatalogen.no kommer det nå opp bursdagsinformasjon på alle personer du søker opp, hvis de ikke selv har registrert seg, og reservert seg mot dette tilbudet.
OFFENTLIG BURSDAG: På telefonkatalogen.no kommer det nå opp bursdagsinformasjon på alle personer du søker opp, hvis de ikke selv har registrert seg, og reservert seg mot dette tilbudet.Vis mer

Oppfordrer 13 000 bedrifter om å boikotte Eniro

Stormberg reagerer på at telefonkatalogen.no legger ut bursdagen din

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no) Dagbladet skrev i går om at Eniro har lagt ut fødselsdag og -måned på alle som er registrert i deres databaser på telefonkatalogen.no

I dag har Eniro lagt ut mer informasjon om "bursdagsfeiring på telefonkatalogen" på sine nettsider.

Datatilsynet har godkjent at fødselsdag kan publiseres i opplysningstjenester på Internett.

Når det gjelder publisering av fødselsdag har Datatilsynet konkludert med at publiseringen er tillatt i henhold til personopplysningsloven §8 bokstav f.,skriver de under forklaringen på om det er lovlig å offentliggjøre bursdagen din.

Oppfordrer til å avslutte samarbeid
I går kunne Dagbladet fortelle om reaksjoner fra flere hold. Blant annet på Twitter og på Facebook raste publikum. Nå følger bedriftene etter.

Gründer og daglig leder i Stormberg, Steinar J. Olsen skriver på sin blogg i dag at dersom Eniro ikke snur i saken, vil Stormberg senere i ettermiddag rette en formell henvendelse til HSH hvor de anmoder HSH om å gå ut til sine 13 000  medlemsbedrifter med en oppfordring om å avslutte samarbeidet med Eniro sine katalogtjenester.

- Jeg skrev et brev på vegne av Stormberg i går hvor jeg ønsket svar på om dette er en forsøksordning, eller om det er en permanent ordning. Jeg sendte en ny purring klokken tolv i dag, uten å ha fått noe svar. Vi venter med å sende en formell henvendelse til HSH frem til klokken fire i dag, sier Olsen til Dagbladet.

Olsen mener Eniro kjenner til Stormbergs syn på dette, og legger vekt på at Stormberg ikke ønsker å fornye sine avtaler med Eniro.

- Jeg synes det er synd at Stormberg føler de må trekke sitt engasjement fra det som for de er en veldig effektiv kanal på grunn av dette. Veldig synd, sier kommunikasjonsdirektør i Eniro, Bård Hammervold.

Løpende vurdering
Ved spørsmål om Eniro kommer til å svare på Stormbergs henvendelse svarer Hammervold at Olsen gjerne kan plukke opp røret og kommunisere direkte med han.

- Vi forsøker hele tiden å lage en best mulig tjeneste for brukerne våre. Utgangspunktet for denne tjenesten var at det skulle gjøre det lettere og finne personer man kjenner, og at det er hyggelig å kunne sende en hilsen.

Er dette en permanent ordning?

- Vi må ta en løpende vurdering ut fra de tilbakemeldingene vi får. Vi er veldig ydmyke i forhold til brukerne våre, og hvis de ønsker denne informasjonen skal vi fortsette med det, men hvis de ikke ønsker det skal vi revurdere denne tjenesten, sier Hammervold til Dagbladet.

- Jeg vil understreke at vi opererer godt innenfor det som er gjeldende regelverk i personvernloven, og vi er opptatt av å ivareta folks personvern. Hvis noen har mistanke om misbruk deres identitet, bør og må man politianmelde dette, legger han til.

Håper Eniro snur
Olsen tror tjenesten var godt ment fra Eniro sin side, men at de nå bør innse at det er et overtramp.

- Jeg er mindre optimistisk i dag enn i går. Jeg tror det er lite sannsynlig at de vil trekke tilbake denne ordningen, men jeg har fortsatt et håp om et positivt svar, sier Olsen.

- HSH er en organisasjon med stor påvirkningsmyndighet som også er opptatt av samfunnsansvar. Derfor håper jeg at HSH vil ta tak i saken og oppfordre Eniro til å tenke annerledes. Eniro er tross alt en tjeneste som lever av brukerne og annonsørene. Hvis mange nok sier ifra håper jeg at Eniro vil trekke tilbake ordningen.