Oppfordrer alle palestinere til motstand

Hamas-leder: -Har aldri opplevd styggere massakre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hamas politiske leder Khaled Meshaal oppfordrer alle palestinere til å gjøre motstand mot Israel etter flyangrepet på Gaza, der 225 mennesker ble drept.

- Jeg oppfordrer alle palestinere til en tredje militær intifada mot vår sionistiske fiende, sier Hamas politiske leder Khaled Meshaal.

Intifada er en betegnelse på den palestinske oppstanden på den israelskokkuperte Vestbredden og i Gaza fra 1987 til 1991, og igjen i 2000.

-Overgir oss aldri

Også Ismail Haniyeh, som leder den Hamas-kontrollerte regjeringen på Gazastripen, erklærer at Gaza aldri vil overgi seg.

- Vi vil ikke forlate vårt land, vi vil ikke heise hvite flagg og vi vil ikke knele, erklærer Ismail Haniyeh i et brev til det palestinske folk via en nettside etter at israelske flyangrep drepte minst 195 personer i Gaza lørdag ettermiddag.

Han la til at palestinerne aldri hadde opplevd en «styggere massakre».

Mens både FN, EU og andre internasjonale organisasjoner krever full stans i kamphandlingene, vil ikke USA fordømme de israelske angrepene, men gir Hamas ansvaret.

 NY INTIFADA:  - Alle palestinere bør gå til militær motstand mot Israel, oppfordret Hamas\' politiske leder i eksil,  Khaled Meshaal, i Kairo i kveld. Foto: EPA/SCANPIX.
NY INTIFADA: - Alle palestinere bør gå til militær motstand mot Israel, oppfordret Hamas\' politiske leder i eksil, Khaled Meshaal, i Kairo i kveld. Foto: EPA/SCANPIX. Vis mer

USA: -Hamas\' ansvar

- USA fordømmer gjentatte rakettangrep mot Israel på det sterkeste og holder Hamas ansvarlig for å bryte våpenhvilen, skriver USAs utenriksminister Condoleezza Rice i en pressemelding.

Israels statsminister Ehud Olmert oppgir at det kan ta lang tid før den militære operasjonen fullføres, men at Israel vil prøve å unngå en humanitær krise på Gazastripen.

- Menneskene i Gaza fortjener ikke å lide på grunn av morderne i terroristorganisasjonen Hamas, sier han på en pressekonferanse. (NTB-Reuters).

Oppfordrer alle palestinere til  motstand