Oppfordrer befolkningen til å evakuere

Mistenker ny strålingslekasje ved Fukushima-anlegget.

EVAKUERE: Dette bildet viser hvordan arbeidere ved Fukushima-anlegget forsøker å få gjenopprettet strømmen til et av kontrollanleggene. Nå varsler myndighetene i landet om at folk som bor nærmere enn 30 kilometer fra anlegget om å evakuere. Foto: NUCLEAR AND INDUSTRIAL SAFETY AGENCY
EVAKUERE: Dette bildet viser hvordan arbeidere ved Fukushima-anlegget forsøker å få gjenopprettet strømmen til et av kontrollanleggene. Nå varsler myndighetene i landet om at folk som bor nærmere enn 30 kilometer fra anlegget om å evakuere. Foto: NUCLEAR AND INDUSTRIAL SAFETY AGENCYVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Myndighetene i Japan oppfordrer personer som bor under 30 kilometer fra rammede områder ved atomkraftverket Fukushima om å evakuere, melder NBC News.

De mistenker ny strålingslekasje.

Mye kan tyde på at det er lekkasje av høyradioaktivt vann fra reaktor tre.

Ifølge ledelsen ved atomanlegget er det vanskelig å fastslå hva som er kilden til radiokaktivitetet i vannet, melder Reuters.

Det er mistanke om at det er en rift ved en reaktorkjernen ved det rammede Fukushima kjernekraftverket, noe som kan føre til alvorlige radioaktive utslipp, opplyser japanske myndigheter.

Tilbakeslag Mistanken om utslippene ble forsterket av at arbeidere ved atomkraftverket, som fikk brannskader da de forsøkte å reparere den ødelagte reaktoren, ble utsatt for stråling som var 10 000 ganger høyere enn hva man først antok.

Det kan bety et alvorlig tilbakeslag for de siste dagers fremgang i hindre flere lekkasjer fra anlegget.

Dagbladet kommer tilbake med mer.