Oppfordrer bilister om å kjøre forsiktig

Glatte veier og flere ulykker i dag tidlig etter kraftig snøfall.

FLERE ULYKKER: En bil kjørte av veien ved Sandefjord i dag tidlig. En kvinne måtte bli hjulpet ut av bilen etter ulykken. Skadeomfanget er uklart. Foto: Lasse Ljugn
FLERE ULYKKER: En bil kjørte av veien ved Sandefjord i dag tidlig. En kvinne måtte bli hjulpet ut av bilen etter ulykken. Skadeomfanget er uklart. Foto: Lasse LjugnVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vegtrafikksentralen melder om problemer med glatte veier i Østlandsområdet torsdag morgen etter kraftig snøfall onsdag og natt til torsdag.

Snøværet har ført til ekstra lange køer inn mot Oslo torsdag morgen.

- Det går litt treigt på E6 ved Klemetsrud, hvor det har vært en trafikkulykke. Fra Drammen innover mot Oslo går det også veldig treigt. Dette er selvsagt litt vanlig morgentrafikk, men skyldes også snøværet, sier Gun Aaserudhagen ved Vegtrafikksentralen til Dagbladet.

Ingen alvorlige ulykker Hun sier det ikke har vært noen alvorlige trafikkulykker torsdag morgen, men oppfordrer bilistene om å kjøre forsiktig.

- Det ligger fortsatt en god del slaps på veiene, noe som gjør at det blir ekstra glatt, sier Aaserudhagen.

- Det er en utfordring både for oss og for de som kjører på veien når det blir slikt vær. Men veiene er saltet, og når flere biler får kjørt gjennom, hjelper det godt, sier hun.

I Vestfold politidsstrikt har det vært flere mindre ulykker i morgentimene i dag.

Kjørte av veien En kvinnelig bilist kjørte av veien i Sandefjord, og måtte bli hjulpet ut av bilen av redningsmannskaper. Skadeomfanget er foreløpig uklart.

En bil kjørte også av veien og inn i en husvegg i Solveien i Vestfold rundt klokka 06.45. Ingen personer ble skadd.

I tillegg var Hortensveien mellom Horten og Tønsberg stengt en times tid etter at en søppelbil kjørte av veien, noe som førte til kø i området. Klokka 07.50 ble veien åpnet igjen.

- Det er noe småtteri over alt, men ingen større ulykker. Nå har det sluttet å snø, så da ser det ut til at det går greit, sier operasjonsleder Åge Haakonsen i Vestfold politidistrikt til Dagbladet.