Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oppfordrer lærere til sivil ulydighet for mer islam i skolen

Det er større behov for å lære om islam enn om kristendom i skolen, mener forsker Lars Gule. Han oppfordrer lærere til å gi blaffen i kravet om 50 prosent kristendom i KRLE-faget.

MER ISLAM: Forsker Lars Gule mener norske elever må lære mer om islam og oppfordrer lærere til sivil ulydighet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
MER ISLAM: Forsker Lars Gule mener norske elever må lære mer om islam og oppfordrer lærere til sivil ulydighet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gule, som er førsteamanuensis ved Høgskolen i Oslo og Akershus, forklarer overfor Klassekampen hvorfor han mener islamkunnskap er så viktig for norske elever:

- Hvorfor får en gruppe som Den islamske staten (IS) oppslutning i Norge? Dette er et langt viktigere tema enn at Sakkeus satt i et tre for å se på Jesus da han kom forbi, sier Gule.

Gule var leder av Human-Etisk Forbund fra 2000 til 2005, og var den gang en av RLE-fagets skarpeste kritikere. I Klassekampen torsdag gikk han i rette med Kristelig Folkeparti som har fått tilbake K-en og større gjennomslag for kristendom i KRLE-faget i skolen.

Nå oppfordrer han lærere til sivil ulydighet og ber dem avvise kravet om at rundt 50 prosent av undervisningen i faget skal dreie seg om kristendom. Gule mener det er viktig å gjøre minoritetsungdom trygge på sin muslimske identitet ved å gi dem solide kunnskaper om egen religion.

- Det vil hindre utvikling av ekstreme og voldelige islamtolkninger, og er i tråd med regjeringens handlingsplan mot radikalisering, sier Gule.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media