Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oppfordrer muslimer til å kidnappe nordmenn i utlandet

Britisk jihadist vil ha mulla Krekar ut av fengsel.

JIHADIST: Anjem Choudary (i midten) mener norske myndigheter har fengslet mulla Krekar for å glede USA. Foto: AFP/CARL COURT
JIHADIST: Anjem Choudary (i midten) mener norske myndigheter har fengslet mulla Krekar for å glede USA. Foto: AFP/CARL COURT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske jihadisten Anjem Choudary oppfordrer muslimer til å kidnappe nordmenn i utlandet for å få mulla Krekar ut av fengsel.

Choudary sier til NRK at det er alle gode muslimers plikt å sørge for at mulla Krekar kommer seg ut av fengsel, og at man må være villig til å ta alle nødvendige midler i bruk for å få til dette.

Anjem Choudary er utdannet jurist og kan knyttes til minst tre ulovlige islamske organisasjoner, men han er ikke dømt for noe.

Choudary reagerer på Norges behandling av Krekar, og mener norske myndigheter har fengslet Krekar for å blidgjøre USA.

Choudary har publisert sine syn på Krekar-saken via en video på nett. Han sier at de som eventuelt kidnappes vil bli holdt i trygg varetekt til de får byttet vedkommende med Krekar.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er kjent med saken, men vil ikke foreta seg noe.

- Det vil ikke bli aktuelt for PST å iverksette etterforskning på bakgrunn av denne videoen, sier kommunikasjonsdirektør i PST, Trond Hugubakken til statskanalen.

Justisminister Grete Faremo (Ap) gjør heller ikke noe konkret i forhold til saken.

- Dette må vi regne med at vurderes på vanlig måte av myndighetene, sier hun.

Mulla Krekar ble i Oslo tingrett i mars i år dømt til fengsel i fem år for blant annet å ha fremsatt drapstrusler mot Erna Solberg. Dommen er anket og ikke rettskraftig, men Krekar ble varetektsfengslet to dager etter at dommen falt.

(NTB)


FENGSLET: Mulla Krekar ble varetektsfengslet for åtte uker i slutten av mars. Foto: Morten Holm /  SCANPIX
FENGSLET: Mulla Krekar ble varetektsfengslet for åtte uker i slutten av mars. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media