Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oppfordrer naboene til opprør

Osama bin Laden har skrevet et åpent brev til pakistanske muslimer og oppfordrer dem til å forsvare Islam mot det han kaller et «kristent korstog».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

bin Laden brukte tv-stasjonen al Jazeera til å offentliggjøre brevet. Det er skrevet på arabisk, og skal ha vært undertegnet bin Laden.

«Muslimer i Afghanistan blir drept og den pakistanske regjeringen står under kristent flagg» skal det ha stått i brevet, ifølge Sky News.

Det har vært flere voldelige demonstrasjoner mot Pakistans støtte til den amerikanske aksjonen i Pakistan. Brevet fra bin Laden heller nå ytterligere bensin på bålet.

«Korstoget mot Islam er intensivert. Verden er nå delt i to, en del ledes av de vantro, den andre delen ledes av islam», står det i brevet.

Dewt er ikke bekreftet at brevet er fra bin Laden, men al Jazeera mener det er sannsynlig at brevet er skrevet av den ettersøkte terroristen.

BREVSKRIVER: Osama bin Laden oppfordrer pakistanske muslimer til kamp mot USA.
Hele Norges coronakart