Oppfordrer:
- Senk hastigheten

Meteorologisk institutt har flere steder sendt ut gult farevarsel for styrtregn. Vegtrafikksentralen øst kommer med en oppfordring til bilister.

STYRTREGN: Det kan komme opp mot 20 millimeter regn på Østlandet i dag. Foto: Terje Pedersen / NTB
STYRTREGN: Det kan komme opp mot 20 millimeter regn på Østlandet i dag. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag er det ventet kraftige regnbyger på Østlandet. Meteorologisk institutt har flere steder sendt ut gult farevarsel for styrtregn.

I Oslo kan det komme opp mot 20 millimeter nedbør i løpet av én time.

I den anledning kommer Vegtrafikksentralen øst med en oppfordring:

- Vi oppfordrer trafikantene om å kjøre etter forholdene, samt senke hastigheten for å minimere risikoen for vannplaning.

Det skriver de på Twitter.

Gladmelding

I motsetning til Østlandet, får deler av Vestlandet mye sol fredag. Meteorologene trekker fram vestlendingene som dagens værvinnere. Resten av helga blir det imidlertid litt av hvert.

- Typisk norsk, skiftende sommervær, sa meteorolog Pernille Borander til Dagbladet torsdag.

FLOM: Styrtregn i India førte til store flommer i Delhi, noe som fikk fatale konsekvenser. Video: Newsflare: Reporter: Bjørge Dahle Johansen / Dagbladet TV Vis mer

På Twitter kommer meteorologene også med en gladmelding til de 60 000 som skal se Rammstein på Bjerkebanen søndag:

- Vi melder oppholdsvær.

Mye på kort tid

Spesielt Østlandet vil merke et værskifte fra i dag.

Vakthavende meteorolog Lars Andreas Selberg ved Meteorologisk institutt presiserer at det er vanskelig å si akkurat hvor og når bygene vil treffe, men han sier det kan komme store mengder regn.

- Det er usikkerhet i tid og rom, men plutselig kan det komme veldig mye regn på kort tid, sier Selberg til Dagbladet torsdag kveld.

Slutt på hetebølgen

Onsdag denne uka ble årets varmeste dag så langt. Aller varmest ble det i Lysebotn i Rogaland, hvor det ble registrert 33,6 grader.

Det er bare to grader unna den historiske maksimumsrekorden i Norge på 35,6 grader, målt i Nesbyen i Buskerud i 1970.

STORMFLO: Vær som dette oppstår i Norge med jevne mellomrom, men det er likevel usannsynlig at det vil få samme konsekvenser som i USA. Video: The Weather Channel Vis mer

I dag er det derimot slutt på den lille hetebølgen her til lands. Temperaturene vil nemlig synke betydelig flere steder.

- I morgen ser det ut til at temperaturen vil synke. Det er en del usikkerhet på grunn av bygevær, men temperaturen havner nok mellom 15 og 20 grader på Østlandet, sier Selberg.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer