- VANSKELIG: Brynjar Meling sier mullah Krekar har hatt det vanskelig de siste åtte årene. Foto: Scanpix
- VANSKELIG: Brynjar Meling sier mullah Krekar har hatt det vanskelig de siste åtte årene. Foto: ScanpixVis mer

Oppfordrer til å politianmelde Krekar

Brynjar Meling mener folk bør politianmelde Krekar, om de mener truslene hans mot norske myndigheter er straffbare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Mullah Krekar kom i kveld med trusler mot norske myndigheter på en internasjonal pressekonferanse i Oslo.

- Hvis noen mener at dette er straffbare uttalelser, så får de politianmelde dem. Så kan det etterforskes og eventuelt bli løst i retten, sier Krekars advokat, Brynjar Meling, til Dagbladet.

- Vil ikke bli populær Meling tar forbehold om at TV2 har fått gjengitt Krekars uttalelser korrekt fra den internasjonale pressekonferansen, der norsk presse var utestengt. Krekar ble endelig utvist fra Norge i 2005, men er ennå ikke kastet ut siden sikkerheten hans ikke kan garanteres i Irak.

- Hva har disse uttalelsene å si for saken hans?

- Mullah Krekar har ikke til hensikt å bli populær i Norge. Han blir i hvert fall ikke mer populær med slike utspill. Det er ikke positivt for saken hans. Men ikke negativt heller, saken kan ikke bli verre.

- Hvis man skulle tenke på en begjæring om å gjenoppta saken hans, så er det klart at hvis disse utspillene kom sånn, får han ikke «good will» av det.

- Vanskelig situasjon Meling unnskylder ikke uttalelsene, men minner om at Krekar har hatt en vanskelig situasjon de siste åtte årene.

- Det er en kjensgerning at det er en mann som har levd i en vanskelig situasjon. Han var utsatt for et attentat i vinter. Det er ingen unnskyldning, men en del av bildet.

- Frykter du for sikkerhetssituasjonen til Krekar etter dette?

- Jeg håper at dette ikke skaper mer usikkerhet rundt den situasjonen.

Når Dagbladet snakker med Meling, vet han ennå ikke om han kommer til å kontakte Krekar i kveld.

- Det skal ingen ta fra ham i hvert fall, han vet hvordan han skal formulere seg for å bli lagt merke til, sier Brynjar Meling.

IKKE POPULÆR: Mullah Krekar. Foto: Scanpix
IKKE POPULÆR: Mullah Krekar. Foto: Scanpix Vis mer