Oppfordrer til å spre Gaza-konflikten til Vestbredden

Irans øverste leder ønsker staten Israels utslettelse.

ØNSKER UTVIDELSE: Irans øverste leder ayatolla Ali Khamenei oppfordrer palestinerne til å spre konflikten også til Vestbredden. Foto: LEADER.IR / REUTERS / NTB SCANPIX
ØNSKER UTVIDELSE: Irans øverste leder ayatolla Ali Khamenei oppfordrer palestinerne til å spre konflikten også til Vestbredden. Foto: LEADER.IR / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Irans øverste leder ayatolla Ali Khamenei oppfordrer palestinerne til å utvide den væpnede konflikten med Israel til Vestbredden, som hittil ikke er berørt av den militære offensiven «Operation Protective Edge».

- Vi mener Vestbredden bør væpnes som Gaza, sa Khamenei til studentene ved universitetet i Teheran, ifølge den statlige TV-kanalen Press TV.

Ønsker utslettelse Iran har i flere tiår, siden den islamske revolusjonen i 1979, vært en sterk motstander av staten Israels eksistens. Under sin tale til studentene uttalte Khamenei at palestinsk væpnet motstand er «den eneste måten å konfrontere det israelske sionistregimet på».

Ayatollaen sa videre at en folkeavstemning om regionens skjebne vil være slutten for Israel.

- Tel Avivs uvirkelige forbrytelser viser Israels iboende realitet. Den eneste behandlingen er utslettelse, sa lederen, og understreket samtidig at et opphør av staten Israel ikke vil være det samme som en massakre på jøder i området.

Mens Vestbredden administreres av den palestinske selvstyremyndigheten under president Mahmoud Abbas, er det den islamistiske og paramilitære organisasjonen Hamas som har kontrollen på Gazastripa, der de skyter opp raketter mot Israel. Israel har svart med «Operation Protective Edge», som startet som bombing av mål i området, men som nå også omfatter bakkeoperasjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer