Oppfordrer til å tisse i dusjen

...for å redde regnskogen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en ny tv-kampanje oppfordrer den brasilianske miljøbevegelsen SOS Mata Atlântica alle om å spare vann - ved å tisse i dusjen.

Gruppen argumenter for at én husholdning kan spare rundt 4380 liter vann årlig dersom de avstår fra ett toalettspyl per dag. Dette vil bidra til å bevare Den atlantiske skogen - Mata Atlântica - mener de.

Den animerte reklamen, som nå går på brasilianske tv-skjermer, viser alt fra «Menn, kvinner, barn» til «sportsstjerner, monstre, folk fra andre planeter» som tisser i dusjen.

- Tiss i dusjen! Redd Mata Atlântica!, er konklusjonen.

Mata Atlântica stekker seg langs Brasils atlanterhavskyst, og består av en rekke forskjellige skogstyper - også regnskog.

I likhet med andre tropiske skoger er Mata Atlântica et de områdene på kloden med størst biodiversitet, men er også kritisk truet og hardt rammet av menneskelig aktivitet og avskoging.

Forskningssenteret Iracambi sier 93 prosent av skogen - definert som en verdensarv - nå borte. Over 70 prosent av Brasils truede dyrearter lever her.

Det inkluderer 38 av 69 kritisk truede pattedyrarter og alle de 16 truede amfibiearter i landet, ifølge tall fra den brasilianske miljøvernsinstituttet IBAMA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer