Oppfordrer til drap på 383 politikere

Revolutionmuslim.com mener samtlige britiske politikere som stemte for Irak-krigen bør drepes.

FAKSIMILE: Revolutionmuslim.com har fjernet blogginnlegget som oppfordrer til drap på britiske parlamentarikere. Man kan imidlertid fortsatt lese blogginnlegget i Google. Faksimile: Revolutionmuslim.com
FAKSIMILE: Revolutionmuslim.com har fjernet blogginnlegget som oppfordrer til drap på britiske parlamentarikere. Man kan imidlertid fortsatt lese blogginnlegget i Google. Faksimile: Revolutionmuslim.comVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I mai forsøkte Roshonara Choudhry (21) å drepe den britiske parlamentarikeren Stephen Timms fordi han stemte for at Storbritannia skulle delta i invasjonen av Irak i 2003.

Choudhry brukte en kjøkkenkniv og knivstakk Timms to ganger, men politikeren overlevde angrepet.

Én måned før drapsforsøket, sluttet Choudhry som student ved King's College i London, fordi hun mente universitetet motarbeidet Islam.

Hun hadde da lastet ned hundrevis av videoer fra nettet av Anwar al-Awlaki, en amerikansk statsborger som bor i Jemen. al-Awlaki skal ha vært åndelig leder for flere av terroristene som angrep USA 11. september 2001.

- Lojal mot Palestina I avhør innrømmet Choudhry at motivasjonen for angrepet på Timms var begrunnet i hans støtte for Irak-invasjonen.

- Jeg følte jeg måtte være lojal mot mine muslimske brødre og søstre i Palestina, så jeg forlot King's. De siste to-tre ukene har jeg blitt overbevist om at jeg må knivstikke Timms, sa Choudhry i politiavhør få timer etter knivstikkingen.

Politiavhøret ligger ute i sin helhet på The Guardians nettsider, der forteller Choudhry om hvordan hun ble radikalisert og hvordan det fikk henne til å angripe den britiske politikeren.

Dømt til livsvarig fengsel En av inspirasjonskildene hun nevner i avhøret er den amerikanskbaserte nettsida Revolutionmuslim.com. Tre britiske muslimer skal være med å drive bloggen, som lenker til taler av en rekke radikale muslimske ledere.

Onsdag ble Choudhry dømt til livsvarig fengsel for å ha knivstukket Timms i magen. Da dommen ble lest opp var det sterke protester fra galleriet fra hennes støttespillere. Dommeren ble utsatt for besvergelser, samt at en tildekket kvinne i juryen fikk tilrop som «Skam deg, søster!»

Utenfor rettssalen bar støttespillere plakater der det sto «Stephen Timms ... Dra til helvete». Men protestene var ikke over med det. I går, dagen etter dommen mot Choudhry, publiserte Revolutionmuslim.com en bloggpost der de oppfordrer til knivdrap på britiske parlamentarikere som stemte for Irak-krigen.

Hyller Choudhry I blogginnlegget som nå er fjernet, men som ligger bufret i Google, la nettsida ut en fullstendig liste over alle parlamentarikere som stemte for krigen - 383 stykker, samt lenker til en side fra britiske myndigheter der man kan finne ut hvor de til enhver tid befinner seg.

- Vi ber Allah om å bevare henne trygg og sikker, at hun kan bli sluppet fri raskt og at hun får en stor belønning. Vi ber Allah om at hennes handling må inspirere andre muslimer til å bruke kniven i Jihad mot dem som stemte for de utallige voldtekter, mord og plyndringer, samt tortur mot muslimske sivile, heter det i bloggposten.

DØMT: Roshonara Choudhry ble onsdag dømt til livsvarig fengsel for å ha knivstikket parlamentarikeren Stephen Timms to ganger i magen. Foto: AP
DØMT: Roshonara Choudhry ble onsdag dømt til livsvarig fengsel for å ha knivstikket parlamentarikeren Stephen Timms to ganger i magen. Foto: AP Vis mer

Videre publiserer de detaljert informasjon om hvor Timms skal opereres og hvordan man får seg et rom ved siden av ham. I tillegg lenker de til en nettbutikk som selger nøyaktig samme kniv som Choudhry brukte da hun knivstakk Timms.

Mot slutten av bloggposten lenker Revolutionmuslim.com til The Book of Jihad (pdf) Choudhry visstnok skal ha lest få dager før hun knivstakk Timms, og oppfordrer leserne til å laste ned boka og la seg inspirere. Dette er informasjon som ikke har kommet fram under avhør eller rettssaken mot Choudhry, så det er usikkert om det medfører riktighet.

- Jeg lar meg ikke skremme Sayyed Imam al-Sharif, forfatteren av boka, er en av inspirasjonskildene til al-Qaida, og boka har ifølge Wikipedia vært brukt i treningsleirer for terrorister.

Patrick Mercer, tidligere leder av Sikkerhetskomiteen i House of Commons og en av parlamentarikerene på «dødslista», sier til Telegraph at han ikke lar seg skremme.

- Hvis de tror at dette vil forandre meningene mine eller måten jeg lever livet mitt på, får de tenke én gang til. Disse nettsidene er ekstremt farlige, det viste tilfellet med Choudhry, og denne siden må tas ned umiddelbart.

Britiske myndigheter har oppfordret USA til å stenge nettsida. For øyeblikket er det en lang bloggpost øverst på nettsida, der de frasier seg etthvert ansvar for innhold som er publisert.

KNIVSTUKKET: Stephen Timms. Foto: AFP
KNIVSTUKKET: Stephen Timms. Foto: AFP Vis mer