MASSAKRE: Phillip Warman, mannen til oberstløytnant Juanita Warman, ser på mens kona hans blir begravet. Hun var et av Nidal Hasans ofre på Fort Hood. Foto: EPA/Scanpix
MASSAKRE: Phillip Warman, mannen til oberstløytnant Juanita Warman, ser på mens kona hans blir begravet. Hun var et av Nidal Hasans ofre på Fort Hood. Foto: EPA/ScanpixVis mer

Oppfordrer til hellig krig mot USA

- USA fører krig mot islam og muslimer, sier terrorimamen Anwar al-Awlaki i ny lydmelding.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): «Den amerikanske invasjonen i Irak og kontinuerlig utviste aggresjon mot muslimer tatt i betraktning, kunne jeg ikke leve med tanken på å bo i USA og samtidig være muslim. Jeg trekkes mot tanken på hellig krig (jihad) mot USA, akkurat som alle andre muslimer gjør det», sier Hasan i meldinga.

Flere kilder bekrefter overfor CNN at er ekte. Meldinga blir lest med en autoritær og klar stemme. Imamen ber muslimer i USA ta et endelig standpunkt.

Noe å skjule«Alle muslimer i USA, jeg har bare en ting å si: Hvordan kan samvittigheten deres tillate dere å leve i fredelig sameksistens med en nasjon ansvarlig for tyranni og forbrytelser mot deres egne brødre og søstre? Hvordan kan dere være lojale mot en regjering som fører krig mot islam og muslimer?»

Nouri Al-Awlaki har hatt en finger med i spillet både i forbindelse med 11. september-terroren, massakren på Fort Hood og trusebomberen fra Nigeria.

Imamen antas å holde seg skjult i det nye terrorsentrumet Jemen, der han har svært gode kontakter. Nettopp Ford Hood-massakren, der majoren Nidal Hasan skjøt og drepte 13, anklager han Obama-administrasjonen for å ha noe å skjule.

I JEMEN: Anwar al-Awlaki antas å gjemme seg i landet, der han er avbildet på dette bildet fra 2008. Foto: AP/Scanpix
I JEMEN: Anwar al-Awlaki antas å gjemme seg i landet, der han er avbildet på dette bildet fra 2008. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Han ber om at beslaglagt korrespondanse mellom ham og Hasan blir frigjort.

Del av noe størreHan vil vise at dette ikke var en enkeltpersons øyeblikkstrang til å bruke vold, men en del av noe større.

- De forsøker å framstille operasjonen bror Nidal Hasan gjennomførte som ett enkelt voldstilfelle. Myndighetene ønsket å kontrollere informasjonsstrømmen, for å begrense reaksjonen til det amerikanske folk, sier al-Awlaki.

Den 38 år gamle imamen har gjort sine ekstreme synspunkter lett tilgjengelige for alle interesserte, og drev inntil nylig en godt besøkt blogg på anwar-alawlaki.com.

Han har også diskutert hellig krig på flere andre åpne internettforum, deriblant på Facebook, og ifølge New York Times har imamen flere cd'er ute - deriblant 44 Ways to Support Jihad.

DREPTE 13: Major Nidal Hasan, som fikk moralsk og åndelig støtte av Anwar al-Awlaki. Foto: AFP/Scanpix
DREPTE 13: Major Nidal Hasan, som fikk moralsk og åndelig støtte av Anwar al-Awlaki. Foto: AFP/Scanpix Vis mer