Oppfordrer til opprør

Avsatt høyesterettsjustitiarius ber pakistanske advokater gjøre opprør mot Musharraf. Samtidig utfordrer Bhutto presidenten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den avsatte høyesterettsjustitiarien Iftikhar Mohammed Chaudhry er en av lederne for opposisjonen i Pakistan. Lørdag kveld ble han satt i husarrest, og hjemmet hans er omringet av sikkerhetsstyrker.

Nå ber han landets jurister gjøre opprør mot president Pervez Musharraf, som har opphevet grunnloven og arrestert tusenvis av opposisjonelle.

- Gå til hvert eneste hjørne av Pakistan og spre ordet at nå er tiden inne. Ikke vær redde. Gud vil bistå oss, og en dag vil grunnloven bli gjeninnsatt og diktatoren avsatt, sa Chaudhry på telefonen til Islamabad Bar Association, ifølge AP.

Øyeblikkelig etter ble mobilnettverket slått av i Islamabad, men beskjeden var blitt tatt opp på en MP3-spiller og ble spredd på lokale tv-stasjoner via satellitt.

Utfordrer Musharraf

Presidenten hevder at unntakstilstanden er et nødvendig onde for at staten skal kunne bekjempe Taliban og andre islamske ekstremister, men opphevelsen av grunnloven har først og fremst rammet advokater og politiske aktivister som har kritisert Musharraf. Offisielle tall oppgir at omkring 2500 personer har blitt arrestert så langt, mens opposisjonen hevder at 3500 har blitt arrestert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer