Oppfordrer til selvmordsbombe mot Rushdie

- Hvis noen sprenger en bombe mot Rushdies kropp, vil han handle riktig, sier pakistansk minister. Protesterer mot adelstittel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Pakistans religionsminister sier at en selvmordsbomber som dreper forfatteren Salman Rushdie, vil opptre riktig etter at Storbritannia har slått Rushdie til ridder.

– Dette er en anledning for verdens 1.5 milliarder muslimer til å se på alvoret i beslutningen, sa Mohammed Ljaz ul-Haq, minister for religiøse spørsmål, til Pakistans nasjonalforsamling mandag.

– Vesten anklager muslimer for ekstremisme og terrorisme. Hvis noen sprenger en bombe mot Rushdies kropp, vil han handle riktig, med mindre den britiske regjeringen ber om unnskyldning og tar fra ham tittelen «sir», sa ul-Haq.

Også regjeringen i Iran er svært misfornøyd med adlingen av Rushdie.

–  Å hedre en av de mest forhatte personene i den islamske verden viser Storbritannias fiendtlige holdning til islam, sier en talsmann for det iranske utenriksdepartementet søndag.

Han hevder videre at det nå er bevist at fornærmelser mot islam de siste årene ikke er tilfeldigheter, men planlagt på forhånd av enkelte vestlige land.

Salman Rushdie ble slått til ridder i helgen, og kan dermed kalle seg Sir Salman.

Forfatteren er mest kjent for boken «Sataniske vers», som utløste sterke reaksjoner blant muslimer i mange land.

LAHORE; PAKISTAN:  Pakistanske muslimer brenner et britisk flagg i protest mot adlingen av Salman Rushdie. Foto: AFP PHOTO/ Scanpix, Arif ALI
LAHORE; PAKISTAN: Pakistanske muslimer brenner et britisk flagg i protest mot adlingen av Salman Rushdie. Foto: AFP PHOTO/ Scanpix, Arif ALI Vis mer

Rushdies liv tok en dramatisk vending i 1989, da Irans daværende leder sendte ut en fatwa – en religiøs forordning – med en ordre om at han skulle tas av dage. Han måtte leve i skjul og byttet oppholdssted 30 ganger, før den iranske regjeringen i 1998 sa den ikke kommer til å forsøke å håndheve fatwaen.

Mange iranske geistlige mener imidlertid at drapsordren ikke kan trekkes tilbake, og at den derfor fortsatt står ved lag.

(NTB)

KONTRVERSIELL FORFATTER: Salman Rushdie ble slått til ridder i helgen.
KREVER AT RUSHDIE FRATAS ADELSTITTELEN:

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer