Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Oppfordrer til voldtekt

Krisesenterbevegelsen ber politiet stoppe turneen med Luxus Leverpostei, et band som som allerede har solgt 25 000 av debutalbumet «100 % Bullshit». - Bandet glorifiserer kvinnemishandling og oppfordrer til voldtekt av barn, sier Evelyn Bentzen, leder for Krisesenteret i Tromsø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun har hele landets krisesenterbevegelse i ryggen når hun oppfordrer til aksjoner mot Luxus Leverpostei.

- Jeg er sjokkert over at et slikt band får opptre, sier hun.

Det var Luxus Leverpostei-konserten i Tromsø tidligere denne uka som fikk Bentzen til å reagere. På oppfordring fra bandet kastet flere unge jenter BH-ene sine opp på scenen. Som takk for oppmerksomheten viste bandets vokalist Johnny Bakken sin nakne rumpe.

«Skikkelig voldtekt»

Men det som vekker avsky i Krisesenterbevegelsen, er bandets tekster: «Jeg slår kona til hun kaster opp» heter det i «Hjem kjære hjem». «Knuste knær og sprukket bekken/harde spark mot magesekken/vold og fyll er familieidyllen/skikkelig voldtekt med skrik og hyl,» fortsetter sangen.

- Dette overgår grov pornografi fordi det er med på å legitimere meget alvorlige handlinger. Vi har kontaktet både advokater og politi, men politiet her i Tromsø kan ikke gjøre noe ettersom de er ute av Tromsø politidistrikt. Men jeg ber om at politiet i resten av landet tar affære.

Skuffet over jentefans

Luxus Leverpostei er en av årets mest populære nykommere på popfronten. Særlig unge feststemte gutter og jenter har en forkjærlighet for gruppa.

- Det skuffer meg som kvinne, mor og Krisesenter-leder at unge jenter hyller dette bandet. Også gutta burde tenke seg om, sier Bentzen, som daglig er i kontakt med ødelagte voldtektsofre.

- Mange av dem er lemlestet for livet. Da er det helt utrolig at en slik rølpegjeng kan få ture fram på denne måten, uttaler Bentzen.

Livsfarlig ironi

Johnny Bakken i Luxus Leverpostei rister på hodet over Krisesenterbevegelsens reaksjon.

- Dette er helt vilt. Ironien vår blir tydeligvis ikke forstått av disse folka. Vi forsøker jo å sette fingeren på et samfunnsproblem, nemlig konemishandling. I en annen sang synger vi at «dop er også for deg». Alle må jo forstå at det er ironisk. Å dra ned buksa på konsert er en rock'n'roll-klisjé. Alle som har vært på AC/DC-konsert kjenner til det.

Krisesenter-leder Bentzen vil imidlertid ikke godta bandets unnskyldninger.

- Mulig dette er ironi, men i så fall er dette livsfarlig ironi, sier Bentzen (53), som benekter at det ligger en generasjonskløft til grunn for hennes reaksjoner.

- Luxus Leverpostei uttrykker et grusomt kvinnesyn. Det har ikke noe med alder å gjøre, sier Bentzen, som oppfordrer både band, arrangører og politi om å stoppe galskapen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!