EKSPLOSJONER: Thailandske myndigheter oppfordrer alle turister til å holde seg unna offentlige steder. Oppfordringen kommer i forbindelsene med at åtte bomber eksploderte i fire byer i går. Bildet er tatt på en strand i Phuket, sør i Thailand. Foto: Abaca / NTB scanpix
EKSPLOSJONER: Thailandske myndigheter oppfordrer alle turister til å holde seg unna offentlige steder. Oppfordringen kommer i forbindelsene med at åtte bomber eksploderte i fire byer i går. Bildet er tatt på en strand i Phuket, sør i Thailand. Foto: Abaca / NTB scanpixVis mer

Oppfordrer turister i Thailand til å holde seg unna offentlige steder

UD: - Følg rådene til lokale myndigheter. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går døde fire personer etter åtte eksplosjoner i flere byer i Thailand. Bombene gikk av på offentlige steder, og på flere populære turistmål. Over 20 personer skal være skadd.

Nå oppfordrer thailandske myndigheter turister til å holde seg unna offentlige steder i tilfelle det skulle skje nye angrep, skriver Sky News.

Ingen nordmenn skal være involvert i hendelsene, men Utenriksdepartementet (UD) sier de følger situasjonen.

Populært reisemål

- Vi oppfordrer alle nordmenn til å følge rådene fra thailandske myndigheter og vise årvåkenhet. Vi følger situasjonen gjennom ambassaden i Thailand og via kontoret i Oslo, sier pressevakt Frode Andersen til Dagbladet.

Thailand er et populært reisemål for nordmenn, og flere er også bosatt i landet. UD har ingen tall på hvor mange nordmenn som befinner seg i landet akkurat nå.

Det var natt til fredag, norsk tid, at åtte bomber eksploderte i fire byer i Thailand. To eksplosjoner fant sted nær klokketårnet i turistbyen Hua Hin fredag morgen. Bare timer tidligere var det en dobbelteksplosjon nær en bar i samme by. I tillegg gikk to bomber i lufta i Phuket og to andre i Surat Thani.

Foreløpig er det ingen som har tatt på seg skylden for angrepene. Mye tyder på at angrepene var koordinert.

«Slag i hjertet»

Thailandske myndigheter uttalte i går at angrepet trolig ikke hadde tilknytning til islamistisk terror, skriver nyhetsbyrået AP.

Nyhetsbyrået skriver videre at politiet jobber ut fra teorien om at de som står bak bombeaksjonene, er i opposisjon til den styrende juntaen i landet.

Statsministeren i Thailand, Prayuth Chan-ocha sa i en uttalelse i går at angrepene «setter et slag i hjertet til det thailandske folket», skriver Sky News.

- Bombene er et forsøk på å skape kaos og forvirring. Hvorfor rammer disse bombene nå som landet vårt er på vei mot stabilitet, en bedre økonomi og turisme - og hvem gjorde det? spør statsministeren.

Elleve av de 20 skadde var turister. Ifølge Sky News, som refererer thailandske myndigheter, var fire skadde fra Tyskland, to fra Italia, en person fra Østerrike og fire fra Nederland.

LETER SPOR: En bombegruppe er satt inn for å lete etter eventuelle spor etter at en bombe, her i Phuket, eksploderte. Området er sperret av. Foto: Abaca / NTB scanpix
LETER SPOR: En bombegruppe er satt inn for å lete etter eventuelle spor etter at en bombe, her i Phuket, eksploderte. Området er sperret av. Foto: Abaca / NTB scanpix Vis mer