Oppfordret 17-åringen til å lagre sms-er, «for da har vi bevis»

Jentas venninner vitner i Vågå-saken i dag.

VITNER: Fire venninner av jenta som Rune Øygard er tiltalt for overgrep mot, skal tirsdag vitne i retten. En av dem oppfordret 17-åringen til å lagre tekstmeldinger - «for da har vi bevis». Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
VITNER: Fire venninner av jenta som Rune Øygard er tiltalt for overgrep mot, skal tirsdag vitne i retten. En av dem oppfordret 17-åringen til å lagre tekstmeldinger - «for da har vi bevis». Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire venninner av jenta som Rune Øygard er tiltalt for overgrep mot, skal tirsdag vitne i retten. En av dem oppfordret 17-åringen til å lagre tekstmeldinger - «for da har vi bevis».

« ... ikke slett meldinger du får fram, og lagre samtalene. Lettere å ta ham da, for da har vi bevis», skriver venninnen i meldingen. Den fikk den nå 17 år gamle jenta tre måneder før moren hennes gikk til politiet med overgrepsanmeldelsen mot den tidligere Vågå-ordføreren.

Den jevnaldrende venninnen var på den tiden selv fornærmet i en overgrepssak. Fornærmede i Øygard-saken hevder hun ikke fortalte noen om forholdet til Øygard før i tidsperioden rett før bruddet og anmeldelsen.

Hun hevder dessuten hun ikke sa noe til den aktuelle venninnen før en ukes tid etter at moren hadde gått til politiet med saken.

- Jeg er helt sikker på at den meldingen ikke har noe med denne saken å gjøre. Jeg sa ingenting til henne før helga etter anmeldelsen, forklarte 17-åringen.

I tillegg til de fire jentene skal politioverbetjent Bjørn Bjørnstad fortsette sin forklaring tirsdag.

I retten mandag kom han ikke helt i mål med redegjørelsen om den massive kommunikasjonen mellom Øygard og jenta, særlig fram mot tiden da saken ble anmeldt. I snitt gikk det 40 meldinger mellom de to hver dag de tre siste månedene fram til midten av september 2011.

(NTB)


TILTALT: Rune Øygard lot seg avbilde for pressen etter at han var ferdig i retten onsdag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
TILTALT: Rune Øygard lot seg avbilde for pressen etter at han var ferdig i retten onsdag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer