Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oppfordret kjæresten til selvmord: Nå er hun dømt for uaktsomt drap

Straffeutmålingen er ikke klar ennå. Michelle Carter kan få alt fra betinget fengsel til 20 år bak lås og slå.

DØMT: I 2014 sendte Michelle Carter en overveldende mengde meldinger til sin kjæreste, hvor hun oppfordret ham til å drepe seg selv. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I en oppsiktsvekkende rettssak i Massachusetts, USA, har en ung kvinne blitt dømt for uaktsomt drap. Michelle Carter (20) sendte flere meldinger til kjæresten med meldinger hvor hun oppfordret til selvmord.

Straffeutmålingen er ikke klar
I 2014 sendte Carter en overveldende mengde meldinger til sin kjæreste, hvor hun oppfordret ham til å drepe seg selv. Fredag ble Carter dømt for uaktsomt drap. Dette skriver flere amerikanske medier, blant annet AP og The New York Times.

Dommer Lawrence Moniz fant at Carter forårsaket døden til Conrad Roy III.

DØMT: Michelle Carter er dømt for uaktsomt drap etter å ha bombardert kjæresten sin med meldinger som oppfordret til selvmord. Foto: Faith Ninivaggi/The Boston Herald via AP
DØMT: Michelle Carter er dømt for uaktsomt drap etter å ha bombardert kjæresten sin med meldinger som oppfordret til selvmord. Foto: Faith Ninivaggi/The Boston Herald via AP Vis mer

Dommeren sa blant annet at Carter hadde plikt til å ringe etter hjelp når hun visste at Roy forsøkte å ta livet sitt. Likevel ringte hun ikke politiet eller Roys familie.

Straffeutmålingen er satt til 3.august. Dommen kan medføre alt fra betinget fengsel til 20 år bak lås og slå.

Carter brøt ut i gråt i rettssalen da dommen ble avsagt.

Carter, som nå er 20 år gammel, forblir foreløpig løslatt mot kausjon, men dommeren beordret henne til å ikke ta kontakt med Roys familie. Hun får heller ikke forlate staten.

Utenfor retten sa Roys far at dette har vært en tøff tid for familien, og at de er fornøyde med dommen.

MELDINGENE: Tekstmeldingene ble brukt som bevis i retten. Foto: AP Photo/Charles Krupa
MELDINGENE: Tekstmeldingene ble brukt som bevis i retten. Foto: AP Photo/Charles Krupa Vis mer
Døde av karbonmonoksidforgiftning
Carter og Roy møttes i Florida i 2012. Deres forhold skal i stor grad ha bestått av tekstmeldinger og e-poster.

Carter var 17 år da hun sendte Roy titalls av meldinger som oppfordret ham til å ta sitt eget liv i juli 2014.

Roy (18) ble funnet i bilen sin på en parkeringsplass. Han døde av karbonmonoksidforgiftning.

- Jeg trodde du ville gjøre dette. Tida er inne, og du er klar, du trenger bare å gjøre det, skrev Carter i en av meldingene.

I en vrangforestilling
Til Carters forsvar, hevdet hennes advokat at Roy hadde en historie med depresjon og selvmordsforsøk, og at han var fast bestemt på å avslutte sitt eget liv.

Advokaten sa at Carter først prøvde å snakke Roy ut av det og oppfordret ham til å oppsøke profesjonell hjelp.

En psykiater som vitnet for forsvaret, Dr. Peter Breggin, sa at Carter led av depresjon. På tidspunktet for Roys dødsfall tok Carter et antidepressivt medikament. Ifølge Breggin påvirker denne medisinen frontallappen som styrer empati og beslutningstaking.

SKYLDIG: Michelle Carter etter at hun ble funnet skyldig i uaktsomt drap. Foto: Glenn C.Silva/Fairhaven Neighborhood News
SKYLDIG: Michelle Carter etter at hun ble funnet skyldig i uaktsomt drap. Foto: Glenn C.Silva/Fairhaven Neighborhood News Vis mer

Breggins mener at Carter var i en slags vrangforestilling om at hun alene kunne hjelpe Roy å finne veien til himmelen, og at hun ville ta vare på familien hans.

Aktoratet fokuserte derimot på den lange rekken av tekstmeldinger som Carter sendte til Roy i dagene før han døde. Aktoratet hevdet at tekstmeldingene støtter deres påstand om at Carter forårsaket Roys død.

- Du kan ikke tenke på det. Du må bare gjøre det. Du sa at du skulle gjøre det. Jeg forstår ikke hvorfor du ikke gjør det, skrev hun dagen før selvmordet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!