- Oppførselen bekrefter at han er gal

Trond Blattmann mener Breivik i går beviste for alle og enhver at han er sinnssyk.

- IKKE PÅ NETT: Anders Behring Breivik gjorde en slags hilsen da han entret rettssalen i Oslo tingrett i går. - Denne oppførselen bekrefter galskapen og den grandiose oppfatningen han har av seg selv. Han er ikke på nett med vår verden i det hele tatt, sier lederen for Støttegruppa etter 22. juli, Trond Blattmann til Fædrelandsvennen
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- IKKE PÅ NETT: Anders Behring Breivik gjorde en slags hilsen da han entret rettssalen i Oslo tingrett i går. - Denne oppførselen bekrefter galskapen og den grandiose oppfatningen han har av seg selv. Han er ikke på nett med vår verden i det hele tatt, sier lederen for Støttegruppa etter 22. juli, Trond Blattmann til Fædrelandsvennen Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Leder for Støttegruppa etter 22. juli, Trond Blattmann mener at folket i går fikk en endelig bekreftelse på at Anders Behring Breivik er sinnssyk.

Da Breivik entret rettssalen klokka 12.30 strakte han hendene fram med knyttet neve - en bevegelse som i følge forsvarer Geir Lippestad er en høyreekstrem hilsen.

Blattmann har en annen oppfatning av hilsenen:

- Denne oppførselen bekrefter galskapen og den grandiose oppfatningen han har av seg selv. Han er ikke på nett med vår verden i det hele tatt, sier Blattmann til Fædrelandsvennen.

Blattmann var ikke selv til stede i Oslo tingrett i går, men har blitt gjenfortalt noe av det som utspilte seg der.

- For meg personlig har det ingen hensikt å være til stede, sier Blattmann, som har forståelse for at andre berørte ville overvære fengslinga.

- Bekrefter galskapen Breivik viste ingen tegn til anger da han i går ble fengslet i ti nye uker. Han foreslo i stedet at han burde løslates og at Forsvaret burde tildele ham Norges høyeste utmerkelse i krig, Krigskorset med tre sverd.

- Dette bekrefter jo bare at de sakkyndige har truffet bra med sin konklusjon, sier Blattmann til Fædrelandsvennen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer