Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oppførte seg eksemplarisk

LONDON (Dagbladet): Både prins Charles og prinsesse Diana oppførte seg eksemplarisk da prins William i går ble konfirmert i St. George-kapellet på Windsor slott. De kjørte i samme bil og satt til bords sammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til stede var også dronning Elizabeth, prins Philip og dronningmoren. Den eneste som manglet var erkebiskopen av Canterbury.

Charles og Diana var for en gangs skyld enige om valg av biskop. Vanligvis blir tronarvinger konfirmert av den høyeste i statskirken som er erkebiskopen av Canterbury, men ikke denne gangen.

Nektet

Prins Charles mener biskopen av London er mer tradisjonell og konservativ i sitt religiøse syn. Prinsesse Diana liker heller ikke erkebiskop George Carey fordi han var en dårlig rådgiver for henne da hun var i skilsmisseforhandlinger.

Diana satte alle motsetninger til side for å være med på sønnens konfirmasjon. Tidligere har hun nektet å sitte ved samme bord som mannen. Hun nektet blankt å delta i julelunsjen på Sandringham i 1995 og var heller ikke med på lunsjen i 1996. I går satte hun seg til bords med mange medlemmer av kongefamilien.

Manglet

Hun hadde imidlertid forbudt prinsenes barnepike, Tiggy Legge-Bourke, å være til stede fordi Diana ikke kan fordra henne. En slottskilde sier til den britiske søndagsavisa: - Hvis prins Williams mor er der, så trenger han ikke en såkalt surrogatmor i tillegg.

Ifølge britiske aviser er det mange som setter sin lit til prins William. De håper han skal kunne stanse frafallet fra kirken. De tror ikke Charles kan klare det. Han har brutt for mange av kirkens regler og offentlig innrømmet at han var utro mot sin kone. Dessuten har han skilt seg fra henne. Begge deler strider mot kirkens bud.