Coronaviruset:

Oppga falsk adresse: - Nedrig

Rundt 1000 medlemmer er nå blitt fratatt muligheten fra å besøke treningssenteret.

STENGT: Evo Fitness i Nannestad ble fredag kveld hastestengt, etter at kommunen oppdaget at flere av medlemmene som trente der hadde oppgitt falsk adresse. Foto: Evo Fitness
STENGT: Evo Fitness i Nannestad ble fredag kveld hastestengt, etter at kommunen oppdaget at flere av medlemmene som trente der hadde oppgitt falsk adresse. Foto: Evo Fitness Vis mer
Publisert

- Jeg opplever situasjonen som nedrig.

Det sier ordfører i Nannestad, Hans Thue (Ap), til Dagbladet etter at det fredag kveld ble klart at flere personer har oppgitt falsk adresse i forbindelse med besøk på treningssenteret Evo Fitness i kommunen.

Det var Eidsvoll Ullensaker Blad som omtalte saken først.

Nyheten ble avslørt i forbindelse med at det tidligere på fredag ble klart at en person som hadde trent ved treningssenteret hadde testet positivt for coronaviruset.

Kommunen skriver på sine hjemmesider at det er en ung voksen som har testet positivt, og at vedkommende har trent ved Evo Nannestad i smittsom fase 5., 6. og 7. mars. og i den forbindelse har 120 personer er blitt bedt om å teste seg.

- Under smittesporingen har det kommet fram at flere av dem som har besøkt senteret er bosatt både i Ullensaker, Lørenskog og Oslo, fortsetter ordføreren.

Dette er i strid med Nannestads smitteverntiltak, som bare gir innbyggere bosatt i kommunen tillatelse til å trene ved bygdas treningssentre.

Dermed har kommuneoverlegen i tråd med smittevernloven valgt å hastestenge treningssenteret.

- Det er mye som er ille om dagen, men når dette ble oppdaget hadde vi ikke noe annet valg, sier Thue.

CORONA-ÅRET: Fra Erna Solberg stengte Norge til vi åpnet det og Espen Nakstand anbefalte oss å holde oss hjemme igjen. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Ikke fortjent

Videre forteller ordføreren at de gjennom hele pandemien har hatt et godt samarbeid med Evo.

- Dette er verken noe som treningssenteret eller innbyggerne i Nannestad har fortjent. Det er ødeleggende for alle parter og jeg har full forståelse for dem som nå reagerer på beslutningen. Utenom å trene er det ikke så veldig mye annet å gjøre i disse dager enn å sitte hjemme og spise potetgull.

Samtidig sier han at Evo ikke har tilgang til noe folkeregister og på den måten ikke har hatt muligheten til å gjøre annet enn å stole på sine besøkende.

- Da er det synd at noen velger å bryte regelverket.

Tre alternativer

Hvor lenge treningssenteret vil holde stengt, er fortsatt uvisst. Thue sier at saken vil bli tatt opp til behandling når formannskapet møtes førstkommende onsdag.

- Vi har tre alternativer å velge mellom. Det ene er å åpne opp senteret igjen, det andre er å stenge kommunens andre treningssenter i tillegg, mens det siste er forholde oss til det vedtaket vi har besluttet i dag. Hvilket alternativ vi velger å benytte oss av får vi komme tilbake til, sier ordføreren til Dagbladet.

Han forteller også at de har varslet det andre treningssenteret om uvedkommende treningsturister.

- Vi har bedt dem være ekstra oppmerksomme i tiden som kommer. Oppdager vi de samme tendensene ved dette senteret har vi bare én medisin å bruke. Det er det samme som vi har valgt å gjøre på Evo i dag.

Til slutt forteller Thue at det nylig ble gjennomført tilsyn ved begge treningssentrene og at kommunen da ikke oppdaget noen brudd på smittevernreglementet.

- Vi har en felles interesse av å gi kommunens innbyggere et best mulig tilbud under pandemien. Da er det synd at vi må gripe inn på denne måten.

Samarbeider godt

Administrerende direktør i Evo Fitness, Morten Hellevang, sier til Dagbladet at det allerede lenge før vedtaket til kommuneoverlegen fredag ikke har vært mulighet for å trene ved senteret, med mindre medlemmene har valgt Nannestad som primærsenter.

STØTTER KOMMUNEN: Administrende direktør, Morten Hellevang, sier at de forstår vedtaket til Nannestad kommune. Foto: Evo Fitness.
STØTTER KOMMUNEN: Administrende direktør, Morten Hellevang, sier at de forstår vedtaket til Nannestad kommune. Foto: Evo Fitness. Vis mer

- Den eneste teoretiske muligheten er da at medlemmene har meldt seg inn med falsk adresse. Vi har gjort kontrollsjekker av medlemmene, men vi har ikke politimyndighet, så det er begrenset hva vi kan gjøre.

- Hva tenker du om vedtaket som ble gjort i kveld?

- Jeg er usikker på hvordan kommunen kan vite at medlemmene ikke er bosatt i Nannestad, men vi samarbeider godt med kommunen og føyer oss til vedtaket. Det som er synd er at rundt 1000 medlemmer nå blir utestengt fra senteret selv om de ikke har gjort noe galt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer