Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oppgang for Orkla

Orkla fikk et resultat før skatt på 1,3 milliarder kroner i fjerde kvartal. Det er en oppgang fra 1,15 milliarder i samme periode året før.

FREMGANG: Orkla-sjef Peter A. Ruzicka under framleggingen av resultatene torsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FREMGANG: Orkla-sjef Peter A. Ruzicka under framleggingen av resultatene torsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konsernsjef Peter A. Ruzicka sier at Orkla-konsernet hadde et sterkt fjerde kvartal og leverte i henhold til strategiske og finansielle mål.

- Fremgangen var drevet av både volumvekst og prisøkninger, så vel som kostnadsbesparelser, sier han.

Driftsresultatet økte til 1,443 milliarder kroner, fra 1,3 i samme periode i fjor, og driftsinntektene økte også med over en halv milliard til 10,851 milliarder kroner, fra 10,282 milliarder i samme periode i fjor.

I løpet av fjerde kvartal er det inngått avtale om å overta Helath and Sport Nutrition Group, som driver netthandelsportalene Gymgrossisen og Bodystore. I tillegg kjøpte Orkla Foods Agrimex, en tsjekkisk produsent av frosne grønnsaker, mens Orkla Foods Ingredients gjennomførte kjøpet av den norske ingrediensleverandøren Arne B. Corneliussen.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!