Oppgang på børsene i Europa, Asia og USA

Men i Norge er det påskefri.

OPPGANG I DAG: Positive børstall i Asia. Foto: AFP PHOTO/Yoshikazu TSUNO/Scanpix
OPPGANG I DAG: Positive børstall i Asia. Foto: AFP PHOTO/Yoshikazu TSUNO/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Aksjekursene steg da børsene i Europa åpnet på den siste dagen før påskeferien.

Mens børsen i Oslo holdt stengt skjærtorsdag, var det handel som vanlig i andre europeiske land.

London-indeksen FTSE 100 steg med 0,50 prosent rett etter åpning, mens indekser i Paris og Frankfurt steg med henholdsvis 0,77 og 0,90 prosent.

Oppgangen kom etter at børsene i Asia hadde kunnet notere en solid kursoppgang i løpet av torsdagen, og Wall Street kunne melde om en kursoppgang på rundt 1 prosent dagen før.

I Frankfurt var det blant annet nyheten om at regjeringen vil ta full kontroll over storbanken Hypo Real Estate som førte til mer optimisme blant investorene.

Også børsen i Stockholm opplevde en liten stigning på 0,3 prosent rett etter åpning.

Japanske aksjekurser gjorde et kraftig hopp torsdag som følge av håp om at offentlig krisehjelp vil bidra til å styrke økonomien.

Nikkei-indeksen hadde steget med hele 3,7 prosent da børsen i Tokyo stengte torsdag. Oppgangen skyldtes også positive nyheter fra japansk industri, der maskinprodusenter som Komatsu og Okuma ser ut til å gå lysere tider i møte.

Japans regjering har nylig kunngjort at den ønsker å bevilge en større stimuleringspakke for økonomien enn hva den har varslet tidligere.

Det gjør investorene mer optimistiske, men ifølge finanseksperter gjenstår det fortsatt å se om tiltakene virkelig vil få fart på Asias største økonomi.

I USA steg aksjekursene onsdag etter to dager med fall.

Industriindeksen Dow Jones gikk opp med 47,55 poeng (0,61 prosent) til 7.837,11 poeng, viser foreløpige tall ved stengetid onsdag.

Den bredt sammensatte indeksen Standard & Poor?s 500 gikk opp med 9,61 poeng (1,18 prosent) til 825,16 poeng, mens den teknologitunge indeksen Nasdaq gikk opp med 29,05 poeng (1,86 prosent) til 1.590,66 poeng.

Oppgangen var sterkest innenfor sektorene teknologi, forsikring og bygg og anlegg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer