Oppgang på børsene i Europa

Reagerer positivt på hjelpetiltakene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Europeiske aksjemarkeder reagerer positivt på utsiktene til nye hjelpetiltak for kriserammede finansselskaper.

Spådommer om vekst i den økonomiske aktiviteten i USA bidrar til oppgangen.

FTSE 100-indeksen i London steg med 5,41 prosent og sto på 4.282,67 ved stengetid i dag.

I Paris økte CAC 40 med 3,56 prosent til 3.448,51, mens DAX-indeksen i Frankfurt var opp 1,12 prosent til 4.835,01.

Asiatiske børser reagerte positivt på at Sør-Korea sprøyter et beløp tilsvarende over 850 milliarder dollar inn i sin økonomi.

Nikkei-indeksen i Tokyo gikk opp med 3,59 prosent til 9.005,59, mens Hang Seng i Hongkong var opp 5,28 prosent til 15.323.

På Wall Street-børsen i New York steg kursene i den tidlige handelen mandag, etter tegn til bedring i kredittmarkedene.

Dow Jones-indeksen over viktige industriaksjer var opp 2,32 prosent til 9.058,03.

POSITIV UTVIKLING: En aksjehandler studerer utviklingen på Wall Street-børsen i New York. Kursene på Wall Street steg i den tidlige handelen i dag etter at USAs sentralbanksjef Ben Bernanke hadde tatt til orde for nye stimuleringstiltak for den amerikanske økonomien. Oljeprisen steg også, i forventning om at de oljeeksporterende landene i OPEC vil varsle produksjonskutt i løpet av uken. Foto: AP PHOTO/SCANPIX
POSITIV UTVIKLING: En aksjehandler studerer utviklingen på Wall Street-børsen i New York. Kursene på Wall Street steg i den tidlige handelen i dag etter at USAs sentralbanksjef Ben Bernanke hadde tatt til orde for nye stimuleringstiltak for den amerikanske økonomien. Oljeprisen steg også, i forventning om at de oljeeksporterende landene i OPEC vil varsle produksjonskutt i løpet av uken. Foto: AP PHOTO/SCANPIX Vis mer

Oljeprisen steg også i dag, i forventning om at de oljeeksporterende landene i OPEC vil varsle produksjonskutt i løpet av uken.

Nordsjøolje av Brent-kvalitet ble omsatt for 71,48 dollar fatet, opp 2,07 dollar, mens amerikansk lettolje steg med 2,07 dollar til 73,92.

(NTB)

Oppgang på børsene i Europa