Oppgang på Oslo Børs

Totalindeksen på Oslo Børs snudde nedgangen onsdag, og krabbet seg opp slik at den på slutten av dagen hadde økt med 2,04 prosent og lå på 963,89 poeng da Børsen stengte klokken 16.00.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter stup og fall den siste tiden ble dagen i dag oppløftende for aksje-investorene. Totalindeksen startet dagen på 945 poeng og lå rundt klokken 14.30 på 970 poeng, oppgang på 2,6 prosent. Utover mot stengetid sank indeksen igjen men den landet likevel trygt over gårsdagens nivå. Tirsdag stengte Børsen med en nedgang på 4,3 prosent.

Utviklingen på den viktige New York-børsen har påvirket de norske aksjekursenes berg- og dalbane de siste dagene. Mandag kveld norsk tid stengte Wall Street med en nedgang på hele 6,3 prosent. Oslo Børs fulgte opp med en svart dag tirsdag. Tirsdag kveld stengte Wall Street med opptur på drøyt 4 prosent. Oppturen i dag kan være en effekt av dette.

Rentestabilisering

De korte utlånsrentene i pengemarkedet ligger nå lavere enn innskuddsrenta i Norges Bank på 8 prosent. Det er et uttrykk for at aktørene i pengemarkedet tror renta til sentralbanken vil bli satt ned igjen.

Spørsmålet er nå om en rentenedgang kan ventes.

- Ikke på denne siden av nyttår, anslår sjeføkonom Nils Terje Furunes i Sparebanken NOR. Han minner om at det tok fire måneder å stabilisere kronekursen etter at den ble drevet for langt opp i januar 1997.