Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oppgitt over Høyres lommerusk

Høyres Jan Tore Sanner kastet småpenger til Siv Jensen i budsjettforhandlingene på Stortinget i går kveld. Ikke én krone mer til Forsvaret og bare noen millioner i skattelette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringspartienes tilbud koster ikke mer enn en halv milliard og gjør Fremskrittspartiet rasende.

- Vi gir dem en sjanse til. De får natta på seg til å komme oss i møte. Det lommerusket de har lagt på bordet, er det ikke grunnlag for å forhandle videre på, sa finanskomiteens leder Siv Jensen til Dagbladet i går kveld.

Hvis ikke regjeringspartiene åpner pengesekken når partene møtes i formiddag, er det definitivt brudd i budsjettforhandlingene.

Krever mer

For Frp krever mer enn gratis medisiner på blåresept for eldre og uføre - det eneste kravet fra Frp de tre partiene har innfridd så langt. Det hadde Høyres fraksjonsleder Jan Tore Sanner fått klar beskjed om før gårsdagens møte.

Og da partene traff hverandre, så det ut til at de nå skulle få oppleve de første virkelige harde forhandlingstimene. For Høyre, KrF og Venstre hadde forsterket laget med den gamle ringreven i budsjettforhandlinger, Lars Gunnar Lie fra KrF. Han er ute av Stortinget, men innleid på timebasis. Det hjalp ikke stort på resultatet. Etter en knapp time kom en bister Siv Jensen ut, i spissen for Frp's delegasjon.

Verken hun eller Høyres fraksjonsleder Jan Tore Sanner ville avsløre den konkrete årsaken til oppbruddet. Men etter det Dagbladet forstår, inneholdt ikke regjeringspartienes forslag til løsning mer enn en halv milliard.

Det er knapt mer enn blåresepten koster. Forsvaret hadde ikke fått én krone, og på skattelettekravene til Frp var ikke regjeringspartiene i nærheten av å komme Siv Jensen i møte.

- Beskjedne

Hun var på sin side opptatt av å unngå kravstorstempelet i går.

- Noen snakker om at vi ønsker å bruke 19 milliarder mer av oljepengene. Vi er ikke på den planeten i det hele tatt. Det vi legger på bordet, er beskjedne ønsker til hjelp for bedrifter, privatpersoner og Forsvaret. Det er merkelig at det skal være så vanskelig for en Høyre-dominert regjering å gå med på skatteletter, når vi samtidig har klare forslag til inndekning, sier Jensen til Dagbladet.

Jan Tore Sanner gjentok i går at hensynet til renta er årsaken til at regjeringspartiene holder igjen.

MISFORNØYD: Siv Jensen (Frp).
Hele Norges coronakart