Psykisk helsevern

Oppgjør med Høie

Til høsten kan helseministeren hete Ingvild Kjerkol (Ap) - og ikke Bent Høie (H). En av de viktigste jobbene blir å ta tak i psykisk helsevern. Alvorlig systemsvikt, er Kjerkols dom.

KLAR: Ingvild Kjerkol vet hva hun skal gjøre hvis Arbeiderpartiet vinner valget: En forpliktende kvalitetsreform innen psykisk helsevern. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KLAR: Ingvild Kjerkol vet hva hun skal gjøre hvis Arbeiderpartiet vinner valget: En forpliktende kvalitetsreform innen psykisk helsevern. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Bent Høie har bygget opp et system, som han fortsatt insisterer handler om kvalitet. Men syke mennesker skrives nå ut for å få plass til nye pasienter fordi tjenestene tilpasses Høyre-regjeringens standardbehandlinger. Fagfolkene slår alarm, så jeg lurer på hva mer som må til for at regjeringen skal våkne, sier helsepolitisk talsperson Ingvild Kjerkol i Arbeiderpartiet.

Hun møter Dagbladet i Spikersuppa utenfor Stortinget, som snart tar sommerferie og ikke møtes igjen før valget. Arbeiderpartiet ligger an på målingene til å gå tilbake i stortingsvalget, men vinne regjeringsmakten for første gang siden 2013.

Like lenge har Bent Høie sittet som helseminister - og Kjerkol er favoritten til å ta over jobben, selv om hun ikke liker å snakke om det.

I dette intervjuet tar hun et oppgjør med Bent Høie og Høyres helsepolitikk, og kommer med løfter for hva Arbeiderpartiet skal gjøre for pasienter særlig innenfor psykisk helsevern.

- Bent Høie har fått kritikk for manglene i psykisk helsevern hvert eneste år, men har bare gjentatt det samme budskapet: Han har privatisert behandlingen og innført en «gylden regel». Nå trenger vi handling og ikke slagord og Høyres tro på privatisering. Det virker rett og slett ikke, sier Kjerkol.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer