Pengebruken i Oslo-skolen:

Oppgjør med lønnsfesten: - Horribelt

Sp-topp Marit Arnstad levner ingen tvil: Inga Marte Thorkildsen må ta ansvaret for ståa i Utdanningsetaten. - Jeg mener det rødgrønne byrådet ikke bare kan skylde på andre, sier Arnstad etter Dagbladets avsløringer.

UT MOT THORKILDSEN: Sp-topp Marit Arnstad er krystallklar på at Inga Marte Thorkildsen og Marte Gerhardsen nå må rydde opp. Foto: Nina Hansen
UT MOT THORKILDSEN: Sp-topp Marit Arnstad er krystallklar på at Inga Marte Thorkildsen og Marte Gerhardsen nå må rydde opp. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg mener det som kommer fram er horribelt. Det er min påstand at slikt skjer når systemene blir for store. Da vokser det fram et byråkrati og ledelsessjikt som er drivere både for høyere lønn og økt konsulentbruk

Senterparti-topp Marit Arnstad sitter i utdanningskomiteen på Stortinget. Hun er opprørt etter å ha lest Dagbladets saker om lønnsfest, ledercoaching, og konsulentbruk i Utdanningsetaten i Oslo.

- I Oslo skolen har vi til dels sett at det også betyr strammere styring og mindre tillit til den enkelte lærer. I tillegg stjeler dette ressurser fra arbeidet ved den enkelte skole, sier Arnstad.

- Jeg tror ikke dette kunne ha skjedd i en mindre kommune det ville både ordfører og skoleledelse blitt konfrontert av lokalbefolkningen på en mye mer direkte måte, legger hun til.

Ber byrådet ta ansvar

Skolebyråd byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) sa først i bystyret at hun ikke hadde ansvaret for lønnsfesten. Siden har hun sagt det motsatte.

Arnstad levner ingen tvil:

- Jeg mener det rødgrønne byrådet ikke bare kan skylde på andre, sier Arnstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer