Oppgjør med Trump: - Manglende forståelse

Statsminister Erna Solberg reagerer på Donald Trumps budskap om patriotisme i talen til FNs generalforsamling.

KONFLIKT: Forholdet mellom USA og Iran har blitt ekstra spent den siste tiden. Fra talerstolen på FNs generalforsamling ga USAs president Donald Trump klar beskjed om hva han synes om Iran. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Dagbladet møtte Erna Solberg like etter at USAs president Donald Trump hadde holdt sitt innlegg i åpningsdebatten på FNs generalforslaming.

I løpet av en drøy halvtimes tale gikk presidenten til angrep på globalismen og verdensordenen FN representerer. Erna Solberg mener talen manglet perspektivet på å finne globale fellesløsninger.

- Det som oppleves som en sterk tale for patriotisme, innebærer noen utfordringer for verdenssamfunnet. Man glemmer å se at det å ivareta lands interesser faktisk innebærer å finne globale fellesløsninger. Det manglet i talen, sier Erna Solberg like etter Trumps tale.

- Manglende forståelse

- Det er en utfordring med en amerikansk president, som har en litt manglende forståelse av de fellesløsningen som trengs, faktisk er til gunst for alle land, også USA, sier Solberg til Dagbladet.

Presidenten uttalte i sin tale at framtida tilhører patrioter og ikke globalister. Han gjentok også sitt kjente budskap om at han forventer at USAs allierte betaler mer til Nato og egne forsvar.

Erna Solberg var på sin side opptatt av å finne globale løsninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer