Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oppgjør mellom Veronica Orderud og søsteren i retten

Det var taushet om selve striden da Veronica Orderud ankom domstolen for å finne en løsning på arvestriden blant søsknene.

RETTSAK: Veronica Orderud og søsteren Synnøve Pedersen i Nedre Romerike tingrett i Lillestrøm. Kristin Kirkemo har saksøkt Per og Veronica Orderud om arveoppgjør.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
RETTSAK: Veronica Orderud og søsteren Synnøve Pedersen i Nedre Romerike tingrett i Lillestrøm. Kristin Kirkemo har saksøkt Per og Veronica Orderud om arveoppgjør. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristin Kirkemo (44) har sammen med lillebroren rettet et krav mot halvsøsteren Veronica Orderud (46) og en tredje søster. Nedre Romerike tingrett besluttet at saken behandles for lukkede dører av hensyn til sakens opplysning, og ingen av partene kommenterte selve innholdet før retten ble satt torsdag.

- Jeg vil egentlig bare bli ferdig med denne saken nå, var Veronica Orderuds knappe kommentar til VG da hun ankom tingretten torsdag.

Hun sa videre at hun syntes situasjonen er veldig ubehagelig.

I motsetning til søsteren Kristin lot hun seg avbilde både inne i rettslokalet og utenfor. Kristin Kirkemo ba de oppmøtte pressefolkene la være å fotografere, et ønske som ble respektert.

Det var i mai i fjor at Kristin Kirkemo (44) og lillebroren tok ut stevning mot Per (63) og Veronica Orderud (46) – samt Veronica Orderuds lillesøster. I etterkant frafalt stevningen mot Per Orderud. Bakgrunnen for søksmålet skyldes arveoppgjøret etter moren som døde i slutten av oktober året før. Selve innholdet i kravet er så langt ikke kjent.

Moren hadde opprettet et testamente og gavebrev, hvor fordelingen av arven ble bestemt. Prosessen rundt arveoppgjøret er «gjennomført i henhold til det gavebrevet N.N. utferdiget som sin livsdisposisjon og testamente», ifølge advokat Jon Alshus, prosessfullmektigen til Veronica Orderud og halvsøsteren.

Nedre Romerike tingrett avviste at saken har særskilt offentlig interesse, og skrev i en kjennelse tidligere i uka at det kan «ikke har betydning for vurderingen at to av sakens fire parter er tidligere domfelt i en større drapssak».

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!